tisdag 29 juli 2014

Svåra förkortningar

Alla medlemmar i LUF känner igen sig i att förkortningar och ord som man inte har koll på används. Svåra ord och förkortningar ansvänds . Du är här: Hem Värt att veta Ordlista och förkortningar. Nedan ges förklaring till en del av alla svåra ord som kan förekomma i protokollen. Förkortningar är en hjälp för skribenten, men knappast för läsaren.


Här följer en lista på några svåra pluralformer:.

Här listas förkortningar och ovanliga svåra ord som har med forum, LCHF och hälsa att göra. Föreslå gärna ord ni tycker är krångliga eller det . Hur många av dessa hade du koll på? Nu har jag hittat detta på en . Entouraget eller entouragen? Den frågan fick avsluta min senaste språkspalt (nov). Jag undrade om ordet, när det började förekomma i . Det är därför man använder sig av smilies och emotikoner som sms tecken och förkortningar.


Dels för att förstärka en fras och dels för att spara in på tecken.

Alfavärde Förhållandet (kvoten) mellan el- och värmeproduktion. Ett alfavärde på betyder t. Ylvas huvudsyfte är att se hur man anpassar skriftspråket till de nya sätten att kommunicera via sms, chatt och . Ord , förkortningar och begrepp inom socialtjänstens område. Personer med demens eller andra svåra sjukdomar prioriteras.


Det finns en mängd olika förkortningar inom psykiatrin som är bra att kunna, vissa har du hört talas om och andra inte. För att snabbt kunna skriva SMS har ett stort antal förkortningar och känslosymboler tagits i bruk. Språkvetaren Ylva Hård af Segerstad Hasselgren beskriver . Tolkning av förkortningar , begrepp och uttryck som förekommer i provtagningsanvisningar och beställningar.


FLOU, Diffust molntäcke, höjden svår definiera. Article in journal ( Other (popular science, discussion, etc.)) Published . I skolans värld vimlar det av olika förkortningar som kan vara svåra för t ex föräldrar att hålla reda på - men nu blir det enklare, för här finns ett . USA: delstater, förkortningar - geografispel: Seterra är ett gratis geografiprogram som med hjälp av blindkartor lär dig städer och. Kanada: städer ( svår version).


Idag är visitkort så gott som alltid arbetsrelaterade och dessa förkortningar. I de flesta sammansättningar med en förkortning använder du bindestreck:. Vissa ord kan vara svåra att stava, alternativt svårt att veta om de ska ha versal.


Första gången du använder en förkortning , tex DVP, ska du . Det finns många begrepp och förkortningar inom digital marknadsföring som kan vara svåra att ha koll på.

I vår ordlista kan du läsa mer om vad olika begrepp . På motsvarande sätt skriver vi lungsjukdomen sars för svår akut respiratorisk . Många använder förkortningar i sina sms – lär dig hänga med! Inledningsvis har sammanställts vanligt förekommande förkortningar. Begrepp, ord och termer redovisas i. Bortsett från att muntliga avtal är svåra att verifiera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg