onsdag 16 juli 2014

Lerputs badrum

Ett badrum utan fuktspärrar av plast och utan en massa giftiga kemikalier, funkar det? Lerputs runt om, i både golv, vägg och tak. Går det att använda lerputs i badrum ? Johannes Riesterer hade jobbat med lera i ett par år. Nej, där går gränsen, svarade .

Dessa egenskaper gör lerputs mycket användbart i utrymmen med stor fuktbelastning såsom kök och badrum , den kan dock aldrig ersätta en . Den kan dock, aldrig ersätta en nödvändig . Text och foto: Cathrine Bülow. Nära fyra av tio vatten- och fuktskador inträffar i badrum. Ingen annan del av huset drabbas lika hårt.


De olika branscherna tar bara hand om sin del. Tänkte mig ett badrum med lerputs eller gipsputs på de väggar som inte är satta med keramiska .

För bänkskivor, badrum , golv, väggar. Kan beläggas på alla ytor som golv, väggar, badrum , möbler. Ekologisk lerputs och färg i ett.


Väggar med Tierrafino Finish är inte bara vackra utan . Du spacklar och fogar med lerputs och slipper använda plastförstärkta spackel- och fogmassor. Obs rostfri skruv krävs i badrum. Ler dig mer om lerputs och lerklining. Vårt badrum har samma konstruktion i golvet - marken, skumglas, lera och tegel. I väggarna bara orginalteglet och lerputs på det.


Badrum utan tätskikt: lerputs på timmerväggar, Taddelakt på lerputs , lerputs på porösa träfiberplattor i taket, lergolv på Hasopor och en platsgjuten. Vilket blir bäst (utseende, hållbarhet, autentiskt?) lerputs eller kalkputs? Håller det överhuvudtaget att sätta upp grejer på väggarna sen? Bor i skånelänga med fackverk murat med obränt lersten. Utvändigt tilläggsisolerat med mm träullit på norra väggen.


Vi har putsat en del av väggarna i badrummet (inte i anslutning till badkaret utan i andra änden av rummet).

Vilken typ av färg ska det målas . Ett annat ord för lerklining är lerputs , och det används förutom på timmerväggar inomhus till exempel för att fylla ut väggfacken i korsvirkeshus . Exklusiva badrum och kök putsas med tadelakt i stället för att kaklas. Stucco lustro är en lerputs som putsas blank och tät på samma sätt som .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg