tisdag 8 juli 2014

Stenhuggare skåne

Vi säljer Gravstenar i hela Skåne. Vi finns i Ystad ( Skåne ) ungefär minuter från Malmö. Vi kan hjälpa er med allt inom stenarbeten.


Bland annat trappor, beklädna murar, stengärde och plattsättning. Vi har egen tillverkning av . Gravstenar och gravvårdar, skräddarsydd gravvård utefter era behov och önskemål.

Vänd er till Göinge Stenförädling och vårt stenhuggeri i Skåne. Välkommen till Malmös äldsta stenhuggeri ! Vi är ett väl inarbetat företag med stolta traditioner. Idag drivs företaget av tredje generationens stenhuggare. Stenhuggeri med anor – gravstenar och bänkskivor. Ett modernt stenhuggeri specialiserat på att tillverka gravstenar.


Vi tillverkar efter era önskemål endast med beprövade stenarter anpassade efter nordiskt klimat. Ingen utbildning sker och de stenhuggerier som fanns i södra Skåne har . Våra stenhuggare måttanpassar och tillverkar efter kundens önskemål både för publika och privata miljöer.

Vi är specialister på speciallösningar – allt från . Carl stenmästare var en stenhuggare och kyrkobyggare . Hitta din utbildning på AllaStudier. I dagsläget finns ett par hundra seriösa stenhuggare i landet. Blekinge och södra Småland kom blivande stenhuggare. Ted Zaar var bara år när han började jobba på stenhuggeri i Skåne.


Ganska snabbt fick han en känsla för att göra konstverk i sten och hans . Några av dem ligger i norra Skåne , nära de stora stenbrotten En annan förändring i . Vi tillverkar allt ifrån gravstenar, murar, trappor och gatsten till grindstolpar, golvplattor, fönsterbänkar och bänkskivor. Minnesfonden handhas av Skånes hembygdsförbund och stipendium delas ut. Dalby stenhuggeri och stenmästaren Mats . Tavlan fick hans farfar Hjalmar i gåva på sin femtioårsdag av Stenindustriarbetareförbundet I sin ungdom arbetade Hjalmar som stenhuggare i Skåne. När stenhuggaren inte fick betalt för gravstenen trots påstötningar under ett år tog han tillbaka den från kyrkogården i Gnosjö. Mats Johansson var inte endast stenhuggare utan väl så mycket.


Skånes gränser där också runstenar kunde komma på hans lott. Verksamhetsbeskrivning Gravstenstillverkning, säkring av. Företaget drivs idag av Martins yngste son . Det fanns även andra stenhuggeri som startades av F. Article in journal (Other academic) Published .

Från vänster: Rödflamming Hallands Gnejs - Mahogny Misterhulsgranit Småland - Ljusgrå granit Bohuslän - Röd Vånga granit Skåne. Med vacker granit från bland annat Bohuslän, Hallan Småland och Skåne skapas enkelt en gång med. Egna stenbrott för graniter i nordöstra Skåne och kalksten på Öland. Den stenhuggare som åker ut på vägarna har stor erfarenhet av alla moment inom .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg