torsdag 13 november 2014

Skarva plåt vindskiva

Om du har för långt avstånd mellan vindskiva och takpannor kan du även. Hur mkt av pannorna behöver vindskiveplåten. Hur fäster ni plåten på vindskivorna?


Om du måste byta vindskivor av detta slag är det värdefullt om du försöker att. Lägg omlott i skarvar och klipp och vik en plåt över nocken. Lyft plåten och låt den böja sig lätt i längsled mot mitten.

Om plåtarna släpas kan deras yta repas. Om du väljer att ha en vindskivebeslag i plåt jobbar du nerifrån och upp med plåtarna, . Vid taklutningar större än grader tillämpas enkelfals, för att skarva vinkelrännan. Då minskas risken för att det rinner in vatten mellan vattbräda och vindskiva och sedan letar sig in i taket.


Magnus Österberg står uppe på ett entrétak och visar hur man monterar vindskivor. Läs monteringsanvisning för just din plåt hur det ska läktas. Passar till TP2 Stilpannan och Tp45.


Vindskiva Sitter på vindbrädan på gaveln.

Det är viktigt att takplåtens nederkant vid fortsatt läggning följer takfoten parallellt och i en jämn linje. Lättast är det att under läggningens skede att för varje plåt. Stillastående vatten mellan lackerad och förzinkad plåt kan efter en tid.


Detta gäller vid förvaring av all förzinkad plåt. När vindskiva monteras före takplåten använd dessa mått:. Varannan dal i varannan läkt per plåt räknat från takfotsläkt (se bild ). Beträder du ofta taket ska du välja tätare regelavstånd och tjockare plåt.


Steg – Kapa plåt vid vindskiva. Skarva fotplåten med överlapp på ca. Den sista plåten måste kanske kapas för att passa mot vindskivan. Då måste du göra ett uppvik som är.


Om du behöver skarva en våd på tvären, skall. Ytpappen viks ner över trekantslisten. För infästning plåt till plåt. Här kan du ladda ner information om Plannjas produkter, monteringsanvisningar, tekniska beskrivningar och programvaror.


Här visas principlösningar och typlösningar för tak på underlag av träpanel med taktäckning av tegelpannor, betongpannor, skyddsbelagd papp, plan plåt , . Den nedersta bärläkten monteras på högkant.

Se separat monteringsanvisning för denna. Gaveln avslutas med en vindskiva av trä, som sticker. Hus presenterades utfördes en del prov med olika ytbeläggningar och plåt - material som medförde att vissa togs in i. Avfetta plåten med lacknafta. Du kan skarva en våd på tvären. Sedan täcker du kanten med en vindskiva och en vattbräda.


Till takplåten finns beslag som ränndal, vindskiva , fotplåt, väggskiva och nockplåt. Dala-Profil har även passande tillbehör som infäst- ning, bättringsfärg, kitt . Monteringsanvisning-Nostalgi. Saneringsobjektet var ett mansardtak med maskinfalsad plåt som vattentak.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg