tisdag 18 november 2014

Borra och plugga i kakel

Hur borrar man enklast i kakel ? Vilket storleksförhållande ska man ha mellan borr och plugg ? Finns det risk att kaklet spricker när man drar in . Skruva i badruplugg eller inte? När man borrar i kakel krävs det att man använder en lämplig borr för att tränga.

Det finns många olika typer av plugg som man kan använda. Här hittar du bra tips och värt att veta om plugg och skruv när du ska borra och plugga i väggar och tak i bostaden. Här får du reda på vilka pluggar det finns och hur du använder plugg på rätt sätt.


Du bryter tätskiktet när du borrar. För att få det tätt igen sätter du en rejäl klutt våtrumssilikon i hålet och SEN sätter du dit plugg och skruv. I massiv konstruktion, till exempel betong, montera lämplig plugg. Hur du bör borra och plugga i kakel.


Per Henrik Lundblom visar hur du borrar i kakel på rätt sätt.

Men 250N = 25kg per plugg med 4. Skall sätta upp en duschslangshållare kan man säga, maxbelastning på den blir väl nån newton. Två plugg ska in i vanligt klassiskt kakel. Hur undviker man att borra i elkablar och metallrör?


Plugg för sten, betong och tegel. Men för större belastningar behöver du plugga. Använd kyl och smörjmedel (vanligen vatten eller borrpasta) när du borrar i kakel , . I alla borrade hål, oavsett material, ska man sätta i en plugg.


I badrummets kakel är det ofarligt att borra om du bara vill sätta upp en spegel . Du kom till oss på jakt efter videor på borra kakel. Där kan du läsa om olika typer av skruv, plugg och kan du se vilken typ av. Ett sätt att kolla vad du har i vägen är att borra ett litet hål för att . Den har testats med ytskikt av kakel med två typer av tätskikt.


Skruven ska borra sig själv genom plywoodskivan. Borra endast genom ytskikt och tätskikt. Du kan också välja lim för att slippa borra , hitta plugg , välja rätt skruv, .

Glöm spik, borr och plugg – här får du tipsen som gör att ditt hemmaprojekt äntligen. Du kan till och med reparera kakel med Pattex No More Nails Water Proof. Till direktfäste av föremål i ett lag gipsskivor. Plastpluggen är färgmärkt för att man lättare . Undvik att göra hål i kakel , det går lätt sönder och man kan förstöra. Vid val av skruv till plugg tänk på att skruven skall.


Bara det att få ihop det, vilken plugg som ska användas och så,. Ska du borra i glatta ytor som stål eller kakel är risken stor att borret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg