fredag 14 november 2014

Lägga klinker på betong utomhus

Weber informerar: plattsättning utomhus. Hej Jag har tänkt lägga klinkers på våran balkong och undrar om det är något speciellt man ska tänka på. Tätskikt ovanpå betongbalkong utomhus ? Hur länge vänta innan klinker på gjuten platta?


Lägga klinkers på betonggolv, göra själv eller inte?

Du lägga klinker utomhus och inomhus redan efter timmar. Klä ditt uterum eller uteplats, eller varför inte balkongen med ett flytande golv. Placera ut fötterna – lägg på plattorna.


Men det kräver att du lägger klinker och fogar ordentligt från början, och ser efter fogarna med jämna . Att lägga klinker på betong brukar gå bra, förutsatt att ytan är jämn och slät. Fästmassa kan kompensera mindre ojämnheter på upp till mm. Vi är intresserade av att lägga klinkerplattor på vår terrass och vi fick tipset att kontakta er på Kakelspecialisten.

Det finns några saker man bör känna till om man funderar på att klä in yttertrappan och lägga klinker eller skiffersten på en betongtrappa utomhus. Frostskador är vanliga när plattorna läggs på betong om fukt når ner till. Trenden med kakel och klinker utomhus växer sig allt starkare. Troligen är det medelhavsländerna som inspirerar. Att lägga plattor med kakelfix: HORNBACH visar vilket kakelfix som du kan.


Hem Lägga golv Nu är det inne att ha klinkers ute. Trött på att underhålla ditt trädäck? Klinker golv innomhus utomhus.


Vi svenskar älskar att lägga skiffer och klinker på terrasser, balkonger och andra. Mapei har ett separat system för läggning av skiffer och klinker utomhus där. Kategori Sätta kakel, lägga klinker , lägga sten Underkategori Lägga. Det gäller att välja rätt klinkers när man skall lägga detta utomhus på en terass, klä in en trappa . Keramik utomhus utan plattsläpp eller missfärgade fogar.


Planera och lägg rörelsefogar mot fasta byggnadsdelar, t ex fasa murar. Eller ska du kakla eller lägga klinker i badrummet?

När du ska lägga klinker på golv behöver. De tål golvvärme, så passa på att lägga in värme för att få torra och varma . Till vattentätning under kakel och klinker. Kan användas inom- och utomhus samt i simbassänger.


Fäst- och fogprodukter och verktyg för kakel och klinker. Att sätta kakel och klinker är inte så svårt. Lämplig på underlag av betong , lättbetong, puts. Målad betong blir också väldigt halt. På badrumsgolvet är det klinker som gäller, inte sprödare kakel.


Nedan har du en lista över lämpliga verktyg och material, och exakt hur du går tillväga f. Vi går igenom det du behöver till din plattsättning av klinker. Flytfixen kan användas inom- och utomhus , till klinker, granitkeramik, natursten, teracotta och terrazzo. Gammal betong och underlag som RF som övriga rummet suger mycket fukt. Tänk på att lägga till ca extra i spill när du beräknar kakel- och klinkeråtgång.


Du kan mycket väl lägga klinker på ett brädgolv och till och med direkt på en. Frosthärdig klinker kan även läggas utomhus : i uterummet, på balkongen .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg