torsdag 5 juni 2014

Förkortningar engelska

Här är stycken engelska förkortningar som alla engelsktalande människor bör känna till. Förkortningar gör kommunikationen snabbare och roligare. En översikt över engelska förkortningar (abbreviations).


En del av förkortningarna står inte för engelska ord utan latinska ursprungligen, de används likväl i . Det är inte alltid enkelt att hänga med i svängarna när engelska förkortningar används.

I den teknologiska värld som vi lever i nu, används . Glosbe, online- lexikon, gratis. Bläddra milions ord och fraser på alla språk. OE, old English, gammalengelska,forntida-medeltida engelska. Tror att jag vet vad de betyder men inte vad de står för, om nån fattar vad jag menar. Jag lärde mig sticka på Engelska.


Det kändes naturligt vid tillfället.

Efter nästan två år med bara Engelska instruktioner blev det lite jobbigt att . För svenskar är engelska det vanligaste andraspråket och engelska är också det överlägset vanligaste andraspråket i världen. Inlägg om förkortningar skrivna av Twitterakuten. En förkortning som bildar och utgör ett nytt ord kallas akronym. I andra språk ( exempelvis engelska ) kan delvis andra regler gälla. Ett stort lexikon - online och gratis att använda.


Hitta Engelska ord snabbt och enkelt. Kom gärna med kompletteringar. På engelska heter det net asset value och förkortningen NAV brukar . Frågor om vad vissa titlar och examina heter på engelska förekommer ganska.


Allt oftare så används förkortningar i olika slags diskussioner på nätet. Både svenska och engelska förkortningar listas. Pretentiösa, krångliga och med obegripliga förkortningar.


De engelska titlarna har fått ta emot mycket skit – ändå blir de allt vanligare. Många översatta exempelmeningar innehåller förkortningar – Engelsk -svensk ordbok och sökmotor för engelska översättningar. Stickordlista på svenska och engelska med de mest förekommande förkortningar och förklaringar du finner i en mönsterbeskrivningar.

Engelsk språkrådgivning på Linnéuniversitet: engelska. De här föräldrarna har ingen koll på vad förkortningarna betyder. KK är inte körkort och LOL betyder inte lots of love. DISO - Desperate In Search Of.


EUC – Excellent Used Condition. Huvuddokument, Beslut om förkortningar och engelska översättningar av fakultetsstyrelser och områdesstyrelse. TT skriver Bric, som är en samlande benämning på de fyra stora tillväxtländerna Brasilien, Rysslan Indien och Kina.


När även Sydafrika räknas in i denna. Böjningar: tack, tacket, tack, tacken. Totalt har förkortningar valts ut, tio svenska och tio engelska , och korpusarna består av data hämtad ur svenska bloggar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg