fredag 20 juni 2014

Laga läckande papptak

Därför ska du laga dem så snart du ser dem, men det är faktiskt enkelt och går. Om du upptäcker en skada på ditt papptak är det viktigt att du reparerar den så . Läckande papptak på fastighet från 60-talet. Hur laga läckande eternittak?


Om du har ett papptak bör du vara extra observant om pappen börjar lossna i någon skarv.

Laga skadan genast med pappspik och asfaltklister. Dessutom går den snabbt att laga , perfekt i vardagen! Ingen vind ovanför utan plåttak med papptak pålagt ovanför. Förbehandling med Mataki Asfaltprimer. Laga sprickor, hål och stora luftblåsor, se ”Reparera takpapp”.


På papptak med svag lutning räcker det med en gång. Applicera flödigt, ca en liter.

Ett papptak ska hållas så rent som möjligt. Bort med framför allt alger , mossa och löv. Mataki Test är en innovativ lösning för att kontrollera takets täthet.


Den hittar läckage som är svåra att upptäcka. Papptak kostar ofta lite mindre än många andra typer av tak och därför kan. Att lägga nytt papptak eller byta ut gammal papp på ett befintligt tak kostar.


Det är samma sak när folk försöker ”kitta” eller silikona runt läckande punkter osv. Att snabbt täta en läcka på ett tak är extremt viktigt då det kan bli väldigt kostsamma konsekvenser. Den funktionella beståndsdelen i ett papptak , det som skyddar taket från sol och. Man bör därför sträva efter att bevara den ursprungliga pappen och laga i hål . När kan jag själv täcka om mitt gamla papptak med Trebolit Glaciär ? När jag har en lutning som är minst 1:(ca 3°) och när jag inte har för. Laga eventuella sprickor och hål med Hagmans Asfaltskitt.


För grundning på uttorkade papptak före beläggning . Täta plåtskarvar, falsar och. Takmassan är avsedd för användning på asfaltbaserade papptak.

BETA FLAMMABLE HEALTH HAZARD SUNDAHUS C-. En läcka i tak eller fasad orsakar ofta fuktskador. Att lägga släta papptak i ett eller, mera sällan, två lager blev vanligt från sekelskiftet.


Man kan laga papptak med ilappning av samma material.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg