torsdag 22 februari 2018

Bostadsanpassning badrum

För personer med någon form av funktionsnedsättning kan traditionella badrum vara svåra att använda. Vi kan anpassa de flesta badrum. Lagen gäller alla ansökningar som inkommer till kommunen . Den här webplatsen använder kakor (cookies) för att den ska fungera på bästa sätt. Vad är cookies och varför behövs de?


Med mer än års praktisk erfarenhet av bostadsanpassning vet vi vad som fungerar.

Bidrag till bostadsanpassning är till för att man ska ha möjlighet till ett självständigt liv i sitt eget hem om man har en funktionsnedsättning. Kommunen tycker att det finns likvärdiga lägenheter med bra badrum. Vi arbetar med nyproduktion ombyggnation – enstaka rum eller hela boenden.


Kommunen ger bidrag till handikappanpassning av perma- nentbostäder. Bostadscenter sprider kunskap om hur processen kring bostadsanpassning går till. Du kan söka bidrag till anpassning . Ett beslut om bostadsanpassningsbidrag innebär att kommunen har prövat din rätt till bidrag men inte att du har tillåtelse att . För att ansöka om bidrag till bostadsanpassning måste du äga din bostad eller ha.


Om du fått beviljat bostadsanpassningsbidrag kan du vända dig till oss så att vi kan hjälpa till att anpassa ditt badrum.

Om du har en funktionsnedsättning kan du få hjälp med en bostadsanpassning av din bostad. En arbetsterapeut eller sjukgymnast gör en . Under konferensdagarna kommer vi på LIB att presentera våra smarta lösningar för bostadsanpassning vad gäller kök, badrum och förvaring. Information om bidrag till bostadsanpassning för funktionshindrade.


Anpassning av badrum , exempelvis duschplats istället för badkar. De behoven du har kan täckas, såsom säkerhet, badrum , kök, trösklar o kilar, . Bostadsanpassning gör att du kan bo kvar i ditt nuvarande boende även om du. Den 86-åriga kvinnan duschar i dag mot det befintliga ytskiktet i ett utrymme i sitt badrum.


Kring duschplatsen finns ett draperi. Gör badrum mer tillgängliga med små förändringar. Gôrbra för äldre Bygga om och renovera badrum har vi under ett.


Om du har en långvarig funktionsnedsättning och behöver anpassa din bostad kan du söka bostadsanpassningsbidrag. Ansökan om bostadsanpassningsbidrag görs på en särskild blankett. Kom ihåg att bifoga ett intyg från en arbetsterapeut eller annan.


Det kan handla om att ta bort trösklar, sätta upp ett stödhandtag eller anpassa ditt badrum. Utanför bostaden kan det vara aktuellt att montera ramper eller .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg