torsdag 15 februari 2018

Lägga parkett på gammal parkett

Har köpt en lägenhet där ett rum har linoleum på golvet och trägolv i dåligt skick under. Någon som har några tips om man vill pröva att lägga. Vad gör jag med mitt gamla golv?


Lägga parkett på gammalt fix? Om du har ett gammalt golv som är helt och felfritt – då kan du lägga ditt nya . Du kan lägga trä- och laminatgolv på alla plana, fasta underlag där det ligger gamla.

Vad är det för skillnad på trägolv ( parkett ) och laminatgolv? I mitt blivande hus finns parkettgolv från. Det näst bästa måste vara att lägga ett nytt golv ovanpå - och lämna . Lägg någon stegdämpande matta mellan gammalt och nytt golv, ser ut so tunn. Ett trägolv kan läggas direkt ovanpå ett gammalt trä- eller plastgolv.


Har precis köpt hus och ska lägga ett enhetligt golv i hela huset. Jag har hela tiden varit inne på trägolv, parkett. Du kan oftast enkelt själv laga repor, bucklor, hål, sprickor och andra defekter.


Här nedan hittar du bra råd för att reparera parkett och bättra på skadade ställen.

Ska du lägga ditt eget golv av fiskbensparkett får du vara beredd på att det kommer att ta tid. I denna artikel är underlaget ett gammalt , ojämnt plankgolv, som måste. Byggmax lyfter fram tips och råd som är viktiga när du ska lägga parkettgolv. Titta på våra instruktionsfilmer. Det är alltså ett parkett golv modell jättegammalt, i ek.


Lägg absolut ingen laminat över en gammal fin parkett. Trägolv och parkett - läggning, ytbehandling, underhåll. Dagens verktyg och metoder vid läggning av stavparkett är i stort sett de samma som på farfars tid. Du vet väl att det finns enkla sätt som fixar till skadan? Läs mer här och beställ ditt reparations-kit online.


Har du fått en skada på ditt parkettgolv ? Att lägga parkettgolv av trästavar är ett gediget hantverk med många år på nacken. Läs expertens tips för hur du kan behandla, slipa och . Att lägga linoleum tar två dagar - en dag för rivning av gammalt golv och en dag för läggning av det nya. Ett parkettgolv tar 1-dagar att slipa och lacka.


Vi lägger dagligen stavparkett i olika mönster. Ett gammalt brädgolv kan alltså tjäna som undergolv för spikning, om det är tillräckligt plant.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg