torsdag 16 april 2015

Fettfläckar på stenplattor

Fläckar på sten är något som många ställer frågor om. Har dina stenplattor blivit täckta med smuts och mossa? Vill du fräscha upp dem inför sommaren? Vi visar dig vägen till fläckfria stenplattor på din uteplats eller . Den är lättstädad eftersom sten är ett hårt material.


Men det är ändå poröst och sugande och kan fläckas av fett och skadas av syror och salter.

Har själv spillt marinad på stenplattor och oljade in alla. Det finns olja för sten men vanlig matolja funkar utmärkt och är billigare. Vi funderar på att göra en trappa inomhus i sten (med stenskivor på vagnstycken). Jag har fått en fettfläck på min bänkskiva av sten (som jag tror är granit).


Naturstenar är känsliga för syror och salter varför sådana medel ej skall användas vid . Granit är också hårdare sten och är därför mindre känsliga för repor. Flisby svarar: Borttagningen . Jag har en grå stenhylla i badrummet och den har tyvärr fått en fläck som jag söker tips på att få bort. Jag tror att det är tandkräm.

Så här rengör du effektivt dina stenplattor. Alger, smuts och lavar gör livet surt för husägare med stenaltan. Det ser inte se trevligt ut med olja, rost eller färg på sten - och betongplattorna utanför villan. Men det går att få bort fläckarna oftast med skurborste. Förekommer härdade cementfläckar och omgivande sten har slipad eller grövre ytbearbetning kan fläcken försiktigt skrapas bort.


Därefter slipas ytan enligt . STENPLATTA gör för vackra golv , uteplatser och gångvägar. Detta utseende kommer generellt på en relativt högt pris men eftersom kostnaden för . Rengöra stenplattor av betong och natursten - Stenbolaget. Oönskade fläckar och missfärgning av sten kan vara svårt att bli av med.


Användning av fel produkter kan orsaka permanent skada. I vårt sortiment hittar du en . Besök vår webbutik eller hobbybutik i Linköping! Fettfläckar behandlas med potatismjöl. Om en sten har blivit skadad: Undersök om du har ett par stenar i överskott eller kontakta leverantören för att få tag på ett par extra stenar.


Trots att det handlar om sten som vi är vana att förknippa med styrka, har även granit sina svagheter. När vi monterar bänkskivor av sten utför vi dem så, att det är . Jag sätter mig med benen i kors på balkongens stenplattor. Några fettfläckar och så en beigeaktig skugga som täcker en hel ros och gör den mörkare än de .

Avlägsnar rostfläckar och andra metalloxidrester från alla sten -, kakel- och. Avlägsnar snabbt och skonsamt fläckar, slitagemärken, fotspår, fettfläckar , skokräm . OBS, marmor och sten tål inte ättika. Det är ju fettlösande och väldigt användbart på fettfläcken som blir kvar. Häll lite ättika i vattnet i. Vet ngn hur det är med ren bensin.


Gravstensförsäljningen kommer att övertas av GRF Gravstenar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg