tisdag 14 november 2017

Namn på fjärilar

Det gäller både de vetenskapliga . Några vanliga svenska fjärilar - ALLA DESSA SMÅKRYP - om iNSEKTER och SPiNDLAR i text och bild. I Sverige finns fem familjer av dagflygande fjärilar : Tjockhuvuden, Riddarfjärilar, Vitfjärilar, Juvelvingar och Praktfjärilar. Med det bara ungefär hälften av dem - ett välkänt arter av fjärilar.


Fantastiska fjäril , vars namn Agrippina, bor i Brasils fuktiga tropiska skogar.

Idag har jag varit ute och fotat fjärilar för första gången och det var inte det lättaste men det blev en nyttig träning. Silverstreckad pärlemorfjäril (Argynnis paphia) . Fjärilar (Lepidoptera) är en ordning bland insekterna. Dagfjärilar (Rhopalocera) är huvudsakligen dagaktiva fjärilar (Lepidoptera) ur överfamiljerna tjockhuvudfjärilar.


Fler artiklar ofjärilar. Starkt hotade fjärilar ska räddas med samarbetsprojekt. Under namnet ”Fjärilslandskapet vid Jämtkrogen” ska fjärilarna violett . Här kan du läsa om fjärilar och vad som kännetecknar dem.

Vi får många frågor om vilken fjäril man har sett eller fotograferat. Ordningens vetenskapliga namn Lepidoptera kommer från grekiskan och . Det hjälper vi gärna till med! Om man funderar på vilken växt en viss fjäril är beroende av kan man ofta få vägledning av fjärilens namn. Om du vill klura ut sorten själv . Hos smultronvisslaren lever larven av smultronblad . Det är lätt att ordna så att man får glädjen av att ha många fjärilar i sin trädgård.


Trots namnet är en del nattfjärilar aktiva på dagen. Betade hagmarker gynnar fjärilar. I Janne Björklunds håv fångas många små och stora fjärilar in. I Roslagen hoppas han hitta bra . Mina favoritinsekter är tveklöst fjärilar.


Vinbärsfuks är dess namn och det är en medelstor fjäril med en vingbredd på 42- mm. Det vetenskapliga namnet på fjärilar är Lepidoptera, som kommer från grekiskan. Hjälp mig med svenska och latinska namn mm.


Sliten fjäril , en övervintrande VINBÄRSFUX! Vetenskapligt namn , Svenska .

Nya svenska namn på Nordens dagfjärilar. Betydelse för detta namn saknas. Var med och bygg upp vår namn och lägg till en namnbetydelse för namnet genom att klicka på fliken . Det finns nu betaversioner för andra grupper än fjärilar. Man kan söka på både svenska och vetenskapliga namn inklusive synonymer. Denna fjärilar set ger barn, studenter och familjer en oförglömlig möjlighet att se larver ändras till puppa och utvecklas som en vacker Tistelfjäril.


Makrofotografi av Göran Liljeberg. Evenus coronata Autan webb. Odlar inga fjärilar , men brukar köpa puppor på mässor som ja seda kläcker. Harriet Arnberg är biolog som ägnar sommaren åt att leta fjärilar.


Malmö, intill ett område där gatorna fått namn efter just fjärilar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg