måndag 23 januari 2017

Kall yrke

Att ett yrke ses som ett kall är en rest från en förlegad människosyn, först skapad i den lutheranska föreställningsvärlden. I debatten om högre lärarlöner för lärarfacken ofta fram att läraryrket inte handlar om ett kall utan att lärare är ett yrke. Föreslå en synonym eller ett motsatsord till kall.


Kall kåre ‎ Kall vind ‎ Kall luftström ‎ Kall och mulen Läraryrket är ett kall - Folkbladet www. Att bli lärare är ett kall , ett yrke som många drömmer om, annars skulle väl inte så många söka . Sjuksköterskor har en samhällsbärande funktion och arbetar dagligen på liv och död. Trots det är det ett lågstatus och låglönejobb. DEBATT Inom den akademiska världen tvingas forskare försaka hem, familj och fritid.


Den som lyckas bli professor ”belönas” med cirka 30 . Tiderna förändras och oavsett yrke kan det inte längre ses som ett kall. Vi som jobbar vill ha uppskattning för det vi gör och det fås icke! För den som ser på sitt yrke som en ”livsuppgift” finns risken att man . Nyckelord: lärare, lärarstudenter, kall , profession, yrkesval.


Utifrån dessa förklaringar framkommer det att ett yrke med ett kall anses ha högre syften än.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg