onsdag 9 mars 2016

Dra pex rör själv

Efter ingående läsning av detta forum har jag förstått att det är PEX - rör som gäller. När jag kollat in både Wirsbos och Roths hemsidor blir jag . Dra pex - rör till tappvatten? Observera att det inte är samma stödhylsa som för kopparrör.


Dra ny vattenledning till kranar och toalettstol är exempel på saker du kan göra själv.

Tänk på att det alltid ska vara hela längder av PEX - rör helt utan skarvar. Får jag montera in ett PEX rör runt dörren bakom fodret? Men om röret är bisiktningsbart så kan du dra ett enkelt pex , om du skruvar dit fodret så det går att demontera och gör en lösning för.


Själv ska vi ha RiR i nästa hus. JAg har en lös bit av Virsbos PEX rör och den är styv som f-n. PEX är godkänd för att dra i vägg också har jag för mej,.


Så var det kanske ja, men det är inte lätt att dra rör i väggen om man inte kan skarva. Vi har allt i PEX - rör och kopplingar till värme och vatten.

Med dessa rör och tekniska lösningar kan du lösa samtliga behov av att dra vatten samt värmerör i en . Såga av kopparröret vinkelrätt. Tryck ej för mycket med bågfilen. Att själv koppla in en diskmaskin eller byta.


BAUHAUS har PEX produkter i storlekarna och mm. Här finns både kopplingar och rör. Här går vi igenom vvs-delen i badrummet. Dragning av vatten, golvbrunnar till badkar och dusch samt. GXSoft PEX Intro Soft PEX Soft PEX innebär att istället för fasta kopparrör så använder Gustavsberg.


Att dra ny vattenledning, t ex till tvättställ eller WC-stol, går som smort med. En invändig stödhylsa ska alltid användas vid koppling av Pex - rör. Utrustning för dragning av PEX - rör. Förutom rörmontörens vanliga utrustning krävs för montage av PEX - rör.


VIDEO: Det är lätt att förlänga rören till den nya blandaren om de skulle vara för korta. Vi använder förkromade kopparrör till förlängningen. Vid montering av PEX - rör skall stödhylsan vara så lång att den når genom muttern, hylsan bör.


Dra åt kopplingen tills plasthylsan kommer förbi mutterändan.

Hårda pex - rör , så man kan ha de utanpåliggande.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg