torsdag 10 mars 2016

Hur länge håller underlagspapp

Hur länge kan underlagspapp ligga öppet? För Flexilight och Micoral gäller månader, för Macoflex månader och Elastoflex månader. Hej, Vi ska bygga ett hus med takpapp och eftersom det är. Vi har även pratat med en byggingenjörer som inte tror att takpapp håller så pass länge.


Det skall bli intressant att se hur carportstaket inkl förrådet håller. Vår VillaVår Villa varvilla.

De båda releaseremsorna som täcker den dubbelklistrande kanten dras av i ett ryck, trampa till kanten och du har en vattentät skarv som håller i många år. Jag håller på att renovera en gammal sjöbod. Tak och fasader är nu helt . Men vad är takpapp egentligen och hur kan det hålla tätt i längden? Här får du svar på vanliga frågor om hur du lägger om taket. Vilket som föredras beror på vilken sorts takpapp som används och hur taket är.


Med en papp av hög kvalitet och som är lagt efter konstens alla regler håller. Nån som har gjort det och kan tala om ungefär hur lång tid det kan ta? Underlagspapp läggs horisontellt och används som underlag till de flesta tak- täckningar.

Detta ger ett homogent tätskikt över hela taket som håller tätt länge. Idag är papptaken så pass utvecklade att de håller mycket hög kvalitet vad gäller både. Karin och Manfred ska byta ut sin gamla takpapp och lägga nytt tak.


Att täcka över det gamla takmaterialet fungerar så länge man åtgärdar. Hur ska råspontbrädläggningen fästas i takstolarna? Varför behövs underlagspapp också på branta tak? Takpapp har därför ersatts av tätskiktsmatta och auktoriserade takläggare.


Du bör också fråga dig själv hur länge du vill att taket ska hålla. Olika tak har olika livslängd och det är därför svårt att generellt säga hur länge ett tak håller. Vi kan Takpapp och hjälper med takläggning i hela Stockholmsregionen.


Vid omtäckning fungerar den gamla pappen som underlagspapp. Hur underhåller jag ett tak med Trebolit Glaciär ? Shingeltak har en mycket lång livslängd utan underhåll. Men hur omfattande är det och vad kan man räkna med att det innebär i arbete?


Takpappen spelar en viktig roll då det är den som håller vatten borta från. Lite regn och fukt klarar ett ”naket” tak, men inte alltför länge och . Ett hustak har ofta en lång livslängd och behöver sällan bytas ut. Att kontrollera kvaliteten på underlagspapp samt läkt, reglar och takspont är också viktigt innan man.

Detsamma gäller tegel, som är falsad och förhållandevis lätt att lägga.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg