fredag 7 juli 2017

Koppla blandare själv

Hej Jag håller på att renovera köket, och snart är det dags att byta blandare. Fixar man att byta köksblandare själv ? Montera blandare själv eller ta in rörmokare? Ok att koppla lös blandare själv ? Så här byter du till energisnålare köksblandare.


Att byta blandare i en hel bostad är en stor investering.

Säkrast är att anlita ett proffs. Tänk på: Om blandaren installeras av en lekman är risken stor att du inte får igen något på försäkringen vid . Men vad FÅR man göra själv ? Men du får inte dra nya rör . Måste det vara en fackman som gör det? VIDEO: När man ska byta ut blandaren kan det underlätta om man plockar bort hela handfatet i stället för att ligga på golvet och arbeta i det . Videon går igenom hur man monterar en ny diskbänksblandare.


Detta bör göras av en behörig installatör.

Hur man monterar en blandare och avloppsventil på ett tvättställ. Har du tröttnat på din kran så är det således en ny blandare till handfatet som du ska efterfråga i. Byta blandare själv eller anlita en fackman? Vi vill gärna byta till en roligare blandare i vårt vadrum. Om ni kan göra det själv är svårt för mig att svara på.


Att själv koppla in en diskmaskin eller byta blandare i köket är ingen konst. Koppla in blandare med inloppskoppling och halvkoppling. Du behöver två inlopps kopplingar som har samma dimension som dina blandarrör t. Vad man får göra själv och när bör man anlita en hantverkare. Skulle du som privatperson ha utfört en installation själv , exempelvis installerat en blandare i köket och du har misslyckats med att koppla fast . Här svarar VVS-montören på frågor om vad man själv kan göra när det gäller.


Tips att tänka på när du ska välja blandare till ditt badrum – olika badrumsblandare och hur du kan byta själv. Stänger man av vattnet går det ju att byta själv. Använd skjutmått, skiftnyckel och tumstock eller Koppla.


Enkelt att byta handfat själv. Det behöver inte vara så extremt dyrt att förändra i badrummet. Många tar för givet att för att lyfta sitt badrum så krävs det ett rejält .

PerfectMatches som består av GROHE- blandare med perfekt koordinerade GROHE-tvättställ. Ge dig själv något att se fram mot i början av varje dag med en dusch olik alla. Här är guiden till vad du kan göra själv och vad du bör överlåta åt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg