fredag 28 juli 2017

Hänga upp tung tavla

Ska du installera persienner, hänga upp en lampa eller montera extralås? Har du däremot tänkt hänga upp en stor och tung tavla på en hård vägg kan du . Många drar sig för att sätta upp tavlor. Häng på två krokar, om det är en avlång tavla.


Med riktig val av fästdon kan du känna dig trygg på att det du hänger upp blir hängande.

Det är faktisk lätt att hänga tunga saker i en gipsskiva! Det är lika viktigt att veta vad upphängningen ska fästas i, som att veta vad du ska hänga upp. Hur får man upp de smidigast? Håller på sätta upp en spegel på väggen här hemma.


Perfekt när du ska hänga upp tavlor och lampor. Innehåller allt du behöver för att hänga upp tavlor, fotografier m. För att hänga upp en lättare tavla på en hård vägg räcker det med en krok med betongstift.

Stora tavlor kan behöva dubbla betong- eller x-krokar. Att jag inte kan hänga upp den stora i något annat är jag beredd på, men det. Vi skulle hänga en tung tavla på vår gipsvägg, tyvärr var det en . Jag har två stycken tunga 70x1tavlor som just nu sitter med två små spikar i varje hörn på varje tavla. Tavlorna är riggade med ståltråd som . Försöker hänga upp tavla på gipsvägg, men den ramlar ner. Först en enkel regel: Använd bägge händer när du lyfter en tavla , ta tag i ramlisten . Då jag ska hänga upp tavlor så är betongen för hård.


Nu ska ja upp med en till tavla , men inget lämpligt sätt att få den på de här krokarna så . Bästa sätt att fästa hylla i gipsvägg? Jag har köpt tavlor som inte går att hänga upp så lätt i de vita. Häftstift kan fungera om det inte är tunga grejer, men en tavla är ju för tung då. Kroken tål inte tung belastning men duger gott för att hänga upp till exempel tavlor på en . Behöver hjälp att sätta upp en TV med väggfäste samt en tyngre tavla.


Väggarna är av (lätt) betong, slagborr, plugg och skruv finns. I en enkel X-krok kan du till exempel hänga ett upp till kilo tungt föremål.

När du ska hänga eller fästa föremål som väger mer än kilo per fästpunkt bör du . På den gamla goda tiden hade man inga större problem att få upp sina hyllor, tavlor,. Det är inte ovanligt att en vägghylla, en tung spegel eller ett väggur faller i . Det gick ju jättesmidigt att sätta upp hållare för fönsterlampor. Det gick riktigt bra och med nyckelhålsfästet är det mycket enklare att hänga upp än en krok.


Här är allt du behöver veta när du ska sätta upp något på väggen. Ska du bara hänga upp en tavla behöver du kanske inte borra alls.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg