onsdag 12 juli 2017

Björk träslag

Information om träslaget björk , egenskaper, användningsområden och tekniska data. Björken är ett ljust träslag där fiberstrukturen kan variera från helt slät till . Olika träslag har nämligen olika egenskaper beroende på hur deras ved är. Virke från ett visst träslag har olika densitet beroende på variationer i fuktkvot.


Ett slitstarkt och hårt träslag som ofta återfinns i möbler och som även passar . Allt från möbler, skidor och tråg till slevar och smörknivar går att göra i björk.

Den förmultnar dock snabbt jämfört med andra träslag om den kommer i kontakt . Den kan också användas till proteser. Björk och bok är smaklösa och är därför lämpliga som köksredskap. De är också väldigt vanliga i möbler. Träslag Det huvudsakliga materialet i Westwoods produkter är trä.


Björk är ett relativt hårt träslag som också har utmärkta ytbehandlings- och . Uppskattningsvis finns det idag över 2träslag som det tillverkas faner av. Fanerami lagerför för närvarande ca olika träslag. I slöjden så har vi lite olika träslag.

Denna film handlar om björk. Därefter följer en beskrivning av de träslag och trämaterial som används i. Lönn är ett hårt och ljust träslag med stora fuktrörelser. Ofta förväxlas lönn och björk , då båda är ljusa och har ett liknande utseende.


Detta träslag har en fin struktur, men saknar ett distinkt mönster. Björk jämförs gärna med ask för dess hårdhet. Men också finsk björk , bok och många andra träslag från såväl Europa som övriga världen. Vi kan erbjuda alla tänkbara träprodukter i en och samma leverans.


Här rangordnas de svenska ädellövträdslagen samt björk , gran och tall för några olika egenskaper. I världen finns både mjukare och hårdare träslag. Ljus gulvit färg, friska kvistar och varierande fiberstruktur.


Används till alla detaljer i trappan, passar också bra för . För samtliga träslag gäller att kärnveden normalt har bättre beständighet än splintveden. Björk är också ett ljust träslag som har svagt synliga årsringar. Björken är seg och relativt hård och lämpar sig därför väl för möbeltillverkning och är fortfarande . Våra ädelträkarmar tillverkas av en furustomme med massiva pålimningar i önskat träslag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg