fredag 23 december 2016

Lacka på linolja

Dessutom frestar fuktrörelserna hårt på nitar och skruvar, och båten glappar upp med. Jag började fundera på om man kan lacka dem för att få en. Junckers Rustikolja - denna olja är inte baserad på linolja utan . Balktrappa, behålla rostutseendet men försegla.


Om man använder linolja , börjar med den råa för att avsluta med den.

Det tar ett antal veckor för linoljan att härda så det går att lacka på den. Hur behandla bänkskiva i ek? Lacka rostpartier för att förhindra vidare korrossion?


Har dock inte bestämt mig för om jag ska olja eller lacka dem än. På trären yta ska du först mätta med kallpressad linolja. Förtunning: Kan förtunnas med kokt linolja eller balsamterpentin.


Välj naturliga oljor som linolja och likande.

Det finns en mängd bra produkter att tillgå på marknaden, även i konventionella byggvaruhus och färgbutiker. Först och främst skall du använda rå linolja vars molekylstorlek är ca 1gånger mindre jämfört med kokt linolja. Kvalitén på denna råa linolja har du svårt att . Välkommen till verktygsväggen! Ytbehandling = måla, betsa, olja, lacka.


I den här filmen visar jag hur vad. Pensla sedan på rå linolja och låt det torka några dagar. Kan du inte få plåtrent så pensla på fosforsyra. Fosforsyra finns att köpa i koncentrerad . En kallpressad olja är ljus och ren vilket är ett kännetecken på en hög kvalitet.


Funderar på att olja relingslisten i stället för att lacka den. Det är nästan altid bäst att använda svensk kallpressad rå linolja av god kvalitet. Tänk på att papper, tyg och. Färgen ger ett fylligt utseende, men på grund av torktiderna är den tidskrävande.


Kokt linolja används bara till täckfärger.

På träbåtars skrov brukar man slafas på rå linolja en massa ggr till det inte längre. Linoljefärger kritar snabbt. Sen kan man ju använda rå linolja istället, utan att lacka nåt.


På hösten slipa lätt och ge på två lager ren fernissa i tunna lager.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg