fredag 7 augusti 2015

Hur lång tid tar det att lägga golv

Ni som lagt laminatgolv , klick-variant, hur lång tid har det tagit på ett. Det som tar tid är förberedelserna som att plocka bort lister och ev. Hur mycket kostar det att lägga nytt golv ? Dyrt att slipa golv , eller vad säger ni?


Hur tidskrävande lägga klickgolv ? Hur lång tid tar flytspackling?

Tidsåtgång för att lägga standardparkett? Kolla in vår steg för steg instruktion om hur du lägger parkettgolv här. Byggmax tipsar - lägga parkettgolv (Del så lyckas du lägga ditt golv ). Sen vet jag inte hur lång tid det tar att lägga golv på kvm, även om det . Vad ingår i golvläggning och slipning?


Vad-ingar-i-golvlaggning-och-ta. Din egen research, om du i god tid tar in olika offerter från golvföretag så kan du lättare hitta. Har du gott om tid och är händig kan du lägga golv själv utan problem. Jag skulle vilja veta hur lång tid (eller hur många timmar) tar det för en erfaren .

Många golv på marknaden har en så kallad klick-funktion. Man får även ta i beaktning hur golven ligger i anslutande rum. Tänk på att bägge bitarna skall användas, så ta god tid på dig med sågningen.


Finns det med instruktioner eller var kan man lära sig? Innan du börjar lägga golvet ska underlaget självklart vara dammsuget och rengjort. Det ska vara slätt och inte ha några åsar. Börja i det övre vänstra hörnet vid den längsta väggen och lägg plankorna i. Det är inte alls svårt att lägga ett laminatgolv från Pergo, men innan du börjar ska du.


Det tar lite tid (effektiv tid tog det väl 1-veckor), men det är inte så svårt. För att lägga massiva plankgolv behövs experter men att lägga ett golv med klicksystem är lätt även för nybörjare. Lär dig att lägga klickgolv här!


Massiva trägolv, parkett och linoleum är numera ingen match för den som lägger golvet själv. Många gånger tar det mer tid att sätta listerna än att lägga själva golvet. Lång livsläng håller sig vackert länge och är omslipningsbart flera gånger. När jag tänker på hur strängt regelverket är i dag undrar jag hur många. Det tar dock lång tid att torka ut de tjocka delarna av betongplattan.


Det finns beräkningsprogram som ger en god uppfattning om hur lång tid det tar. Reglerna i HusAMA säger att man får lägga sådant golv om underlaget är .

Har du funderingar på hur du ska lägga ditt golv ? Vad är det för skillnad på trägolv (parkett) och laminatgolv ? För funderingar på hur du använder sajten, gå till FAQ. Ja för tar man t ex arga snickaren eller något sådant program i jämförelse så är det. Ett ordentligt golvjärn är oumbärligt när du ska lägga golv.


Du kan alltid kontakta oss om du har fler frågor kring att lägga klinker på.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg