tisdag 16 september 2014

Fylla på grus på uppfart

Skall grusa om min uppfart , dels för att jämna ut den och för att det skall. Fylla på gårdsgrus på uppfart ? Hur tjockt med grus på uppfarten ? Det handlar om att gräva bort matjorden, få en markduk på plats och fylla på med grus. Det svåraste, förutom att det är tungt arbete att skotta .

Vi anlitade en grävare till detta som dessutom skrapade uppfarten i rätt nivå så att vi skulle kunna fylla på med mindre grus. Han grävde sedan för mur längs . Nybyggnation som behöver lite markarbete med framsidan, makrduk behöver läggas ut och det behövs fyllas på med . Ska barnen få en sandlåda, uppfarten ny beläggning eller ska du lägga en gräsmatta. Vi behöver bredda vår uppfart så det får rum bilar.


Har ju sett att vissa har bara grus på sina uppfarter och man vill göra det, hur gör man då . Vi har grus på halva ytan där bilen står och asfalt på övrig yta.

Vi skulle vilja ha grus på hela ytan. Där har det legat grus som tryckte ner i leran genom åren. Lägg en kraftig markduk och fyll med ett bärlager.


På uppfarten borde det ju vara ett bärlager sen innan. Regelbundet kratta grus uppfart för att jämna ut gruset. Fyll i pölar och hål med sand och grus istället för vanlig jord för att undvika att vatten samlas igen och få . Jag skulle faktiskt vilja ha grus på uppfarten och stenläggning på gången brevid. Lättare att underhålla - bara fylla på med mer grus när det . Räkna med att gräva ut ungefär centimeter som ska fyllas med grus som gör att infarten håller i många år framöver. Har ca 1dm gyttja på uppfarten nu när det regnar lite.


Fyll på med matjord eller annat material. Täck isoleringen med ett minst 2mm tjockt bärlager av grus eller sand. Fyll upp med ett bärlager av stenkross 0–eller 0–mm. Ange helt enkelt läng bredd och djup på det hål du ska fylla med material. Mängden som behövs visas sedan i kubikmeter.


Gräv en smal ränna runt uteplatsen och fyll på med lite grovt grus.

Prova annars att fylla på mer grus i gången om du har möjlighet. Ett tjockt gruslager är ett ganska effektivt sätt att göra det svårare för ogräset. Vilket grus (dimension) bör man köra till garageuppfart och gångar osv ? Att lägga grus på en uppfart i Täby behöver inte vara något som tar lång. Att tänka på att man i framtiden kan behöva fylla på med mer grus på. Du kan enkelt få kontakt med alla de ledande leverantörerna av grus och andra.


Vi hjälper dig hitta grus och andra fyllnadsmassor! Vi lägger markduk och fyller på med grus. Under 2-månader på ett helt år var uppfarten , gårdsplanen torr.


Du kanske behöver grus till att bygga Din egen väg, jord till Din trädgård. Vi levererar med kranbil och lyfter in säckarna på din uppfart eller i din trädgård. Grus och jord kan naturligtvis även levereras med vanlig tippbil, med eller utan släp, eller med kranbil och skopa med upp till 26 .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg