onsdag 3 februari 2016

Från larv till fjäril

Ur ägget kommer en liten larv. Fjärilens larvstadium är den tid då fjärilen växer i storlek. Idag fick vi gissa hur en larv såg ut.


Se hur små växande larver blir puppor och sedan utvecklas till vackra fjärilar. De flesta trodde att larverna var gröna.

Under ca tre veckor får ni möjlighet att följa denna magiska förvandling. Fjärilar är insekter som hör till fjärilar familjen. De är kallblodiga och har fyra livsstadier som omfattar ägg, larv ( larv ), puppa (puppa) och vuxna ( fjäril ). Du får följa en fjärils liv från larv , till puppa och sedan färdig insekt.


Mamma fjäril valde den platsen - den är säkert bäst för hennes barn! I årskurs jobbar de med NTA-temat fjärilarnas liv (NTA betyder Natur och teknik för alla). Klassen fick larverna (små) för två veckor sedan .

Litet timelapse-klipp där man får följa utvecklingen när en larv blir till fjäril. En film om tistelfjärilens utveckling, från larv till färdig fjäril. Men den vuxna fjärilen kan bära på mentalt bagage från . Makaonfjärilens larv , puppa och vuxna fjärilar (imago stadie). Vilka sinnesorgan är viktiga hos fjärilar och hur fungerar de?


Denna saga om förvandling handlar om en fjäril som trodde att den fortfarande var en larv. Den talar om förändring och att inte acceptera den. Denna fjärilar set ger barn, studenter och familjer en oförglömlig möjlighet att se larver ändras till puppa och utvecklas som en vacker Tistelfjäril. Alla genomgår en fullständig förvandling från ägg, till larv , till puppa och färdig fjäril. På sommaren parar sig fjärilarna med varandra och sedan lägger honan . Här kan du läsa mer om arter och artgrupper av fjärilar som flyger i det.


Utvecklingen från ägg via larv till puppa och fullbildad fjäril tar drygt två månader. Från larv till fjäril - Ett projekt på Bastasjö förskola avdelning Gamma. Eftersom vuxna fjärilar endast har en sugsnabel att inta föda med.


Barnens delaktighet kring barnen på Sierra Leone och vår fadder orangutang ligger varmt om hjärtat.

Vi får många frågor om vilken larv man har sett eller fotograferat. Sveriges fjärilar och de flesta av deras larver med korta . Jag kommer att tänka på en fjärils utveckling från larv via puppa till vingprydd fjäril. När vi har hört Dag Wiréns symfonisats i just den tekniken . Tistelfjärilen är en fin fjäril som ibland kan ses i stort antal i våra trädgårdar under. Dess larv lever framför allt på tistlar men den äter också andra växter som . Hela den långa vägen från larv , puppa och till färdig fjäril kom att bli en spännande lektion för barnen i två-trean på Silverdalens Skola.


Scouterna ges möjlighet att följa en larvs utveckling i dess olika stadier för att utforska naturen och lära sig mer om den. STÖRRE TRÄFJÄRIL – larv med attityd blir diskret fjäril. Större träfjäril är diskret som fjäril men det uppvägs av den uppseendeväckande .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg