onsdag 17 februari 2016

Fjärilslarver

De flesta är växtätare, även om några fjärilsarter har larver som . De larver som vi oftast hittar ute i naturen är fjärilslarver. Mångformigheten bland fjärilslarverna är mycket stor, och det är inte alltid lätt att veta . För fjärilslarver finns det mycket larvbilder i Sveriges fjärilar av Elmquist med flera, samt i fyra olika band av . Med detta fantastiska fjärilshus kan du under fyra veckor följa hur små fjärilslarver utvecklas till tistelfjärilar! Larver av olika dagfjärilar och nattsvärmare kan ofta göra stor skada under sommaren.

Läs också om biologisk bekämpning. Funtrend fjärilar (fjärilslarver ). Denna fjärilar set ger barn, studenter och familjer en oförglömlig möjlighet att se larver ändras till puppa och . För att bekämpa fjärilslarver gäller det att behandla så fort de första larverna uppträder. Det är viktigt att hela den angripna ytan behandlas och att larverna träffas . Med sin stora aptit blir fjärilslarver snabbt skadedjur inom jordbruket och i trädgården.


Läs om fjärilar och andra skadedjur hos Anticimex. Vi bestämde oss för att föda upp fjärilar på vår förskoleavdelning som avslutning på vårt temaarbete. Det finns många olika slags fjärilslarver som kan angripa växter och göra stor skada.

Kålväxter angrips till exempel av ett antal olika arter av . Just nu finns finns det gott om spöklika buskar i Skåne. Fjärilslarv invaderar Skåne. Bladen är borta och de kala grenerna är helt täckta av . Integrerat växtskydd i grönsaker på friland”. Christina Marmolin, Stina Andersson.


Ekar runt om i Nacka har fått bruna och vissna blad. Det beror på fjärilslarver som livnär sig på bladen. Men det ska inte vara någon fara med . Några fjärilslarver , fotograferade av föreningens medlemmar.


Visa alla Naturskyddsföreningens aktiviteter. Använd på din blogg: Klistra in koden där du vill att bilden visas. Kontakta Pix Gallery Bildbyrå. Just nu knaprar sig mängder med fjärilslarver fram bland lövträd i Skåne och Blekinge. Efter larvens angrepp står trädkronorna helt kala.


Under tre, fyra veckor kan du följa hur små fjärilslarver utvecklas till fjärilar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg