tisdag 30 december 2014

Montera plåt på vindskiva

Kan inte bestämma mig för hur jag ska fästa plåten på vindskivorna. I stort sett alla grannar har använt farmarskruv till sina plåtar ). Om du måste byta vindskivor av detta slag är det värdefullt om du försöker att. Istället för vattenbrädan kan du montera ett vindskivebeslag i plast eller plåt.


Allroundskruv för infästning av plåt i trä. Lägg omlott i skarvar och klipp och vik en plåt över nocken.

Montering av rännkrok och fotplåt. Sista handen vid taket blir att montera vind- och vattbrädorna. Till nybyggnation använder man nu vanligtvis vattbrädor i plåt.


Plåt är ett klassiskt material, som är lätt att lägga och har en vikt som är . Magnus Österberg står uppe på ett entrétak och visar hur man monterar vindskivor. Hur du byter vindskivor själv utan att anlita en plåtslagare. Till takplåten finns beslag som ränndal, vindskiva ,. Läs monteringsanvisning för just din plåt hur det ska läktas.


Det finns lite olika rännkrok till att montera hängrännan.

Vindskiva Sitter på vindbrädan på gaveln. Det är en fördel att montera en bredare alt. Vi har valt att göra en monteringsanvisning som innehåller montering av våra Funkisstu-. Klipp av ytterligare en plåt så att den sticker ut ca 10mm från vindskivans . Ränndal Svart Enkelvinklad ränndal i svart plåt , läggs emellan två takytor som. Vid lägre terrängtyp än bör Johanssons Plåt kontaktas för korrekt . Och ofta enklare att montera och på så vis blir totalkostnaden inte dyrare.


Vi tillverkar måttanpassade vindskivor , fönsterbleck, skorstensbeslag och liknande . Tänk på att du måste montera krokar för hängrännor och fotplåtar. Profiler, plåtar och beslag. Nästkommande plåt trycks fast vid takfotsända så. Skruva slutligen fast vindskiva mot takplåt så att en . De ser framför allt till att det inte tränger in vatten i taket. Men de sitter mycket utsatta, öppna för regn, sol och blåst, och förr . Om det finns färdiga moduler i stålplåt och priset är attraktivt kan jag välja det.


Mera System Plåt ABs ståltakplåtar är tillverkade av stålplåt med hög kvalitet från noggrant utvalda leverantörer. Mindre avvikelser på – mm justeras med vindskivorna. För att montera takplåt behöver du inga speciella verktyg.

Kom ihåg att långa plåtar inte får lyftas i ändarna, bästa sättet. Börja montera fotplåten i takfoten skruvas cc 1mm sick sack, därefter innan ni. Detta behöver du för att montera en stuga från Bränna Fritid.


Stillastående vatten mellan lackerad och förzinkad plåt kan efter en tid. Rostfri skruv med rostfri bricka för montering av: 1) vattbräden i vindskiva eller vindskiveplåt mot underlag av trä.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg