torsdag 9 oktober 2014

Slipa ekbord med maskin

Har fått ett matbord i massiv ek. Dock är det väldigt mörkt (nästan svart på ett ställe). Tanken är att slipa ner det för att sedan olja in det igen. Slipa ner hack med handmaskiner kommer att resultera i hela havet stormar.


Mitt bord är klarlackat men det är väl samma problem som skall lösas. Enklaste möjliga inoljning av ekbord ?

Det har jag gjort med mitt ekbord. Sandpappra eller slipa ekmöbler - postad i Gör det själv: Hej alla! Mar Jag har ett gammalt ekbord som jag ärvt efter min farfar. Nu har skivan blivit lite väl repig och jag funderar på att slipa den. Dec Har köpt ett begagnat köksbord o stolar av den gamla skolan med massivt trä o tjocka dimensioner stolarna var utan anmärkning men bordet är slitet hur brukar ni slipa dessa.


Kan man använda slipmaskin med oscilerande rörelse när man. Just det, man kan inte slipa ekmöbler med maskin - måste göras för hand. Slipa och olja in din bänkskiva – vi guidar dig steg för steg i slipning och.


Men på ganska kort tid kan du med rätt slipning av bänkskivan få den att se.

VIDEO: Fläckigt och repigt bord. Rakning med kniv för nybörjare – Gents. Karin Andersson slipar på vårt nya matbord.


Feb Först slipade jag den plana ytan med maskin och sedan de svängda kanterna. Ekbord är tacksamma att slipa , lättare än jakaranda och teak. Att slipa på trä är nämligen helt grundläggande för allt målningsarbete och för. Jun Faner kommer oftast i smala bitar som du limmar ihop med tejp som du sen måste slipa bort och det gör man oftast med maskin 1papper . Vi hämtade ett bord på Gillestugan som dom vill ha slipat och oljat. Vi använder maskin för att slipa bordet.


Jul Sno idéer från Ernst Kirchsteiger som gör om ett gammalt slitet bord till. Slipa till kanterna med slipmaskin så att det blir en rundad fin form på. Vanligast är att använda slippapper, . För att få djupare brun ton och mer rustik look, slipa träytan som ska behandlas ganska grovt.


Jul Slipade med maskin och gick nära kanterna, gick bra, men var. Innan du börjar måste den vara ren och. Gjorde dock misstaget att inte torka bord den överflödiga oljan, så fick slipa. Då kan några dagars arbete med en golvslipmaskin vara mödan värd för att få ett.


Grundförutsättningen för att kunna slipa golvet är att rummet är helt tomt.

Tvätta tidigare behandlade ytor med Delfin Målartvätt. Bord , stolar, bokhyllor och byråer. De flesta möbler kan förnyas med färg.


Fukta ytan med en svamp och slipa en gång till när ytan har torkat. Givetvis går det bra att slipa bort all lack för hand eller med hjälp av maskin för den som vill stå i ett moln av farligt lackdamm och dessutom byta slippapper stup i . Om du målar ett bord eller en stol som utsätts för mycket slitage är ett . Du kan slipa för hand eller med en slipmaskin. Jan Med tiden blir friborden tämligen anfrätta och i behov av en.


Jun Bänkskivorna du hittar på Ikea eller byggvaruhusen utmålas ofta att vara.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg