torsdag 26 oktober 2017

Kalk gräsmatta

Med kalk kan man neutralisera, upphäva denna surhet. Man mäter surhetsgraden i pH-enheter, från 1-på skalan. Siffran betyder att förhållandet mellan . Min lilla gräsmatta har i år blivit en mossmatta.


Kan det vara någon hjälp inför nästa år att strö ut kalk nu, innan vintern kommer?

Hela trädgården behöver kalk. Det gör att gräsmattan kan se ut att vara full av mossa i början av säsongen. Har du en stark gräsmatta och sköter den kommer gräset klara av att konkurrera ut . BILDSPECIAL: Fin gräsmatta steg för steg.


Golfgreenen har satt standarden för hur en gräsmatta ska se ut. Att bekämpa mossa med kalk är att behandla symptomen och bortse från den. I en välskött gräsmatta med ordentligt tillväxt är problemen med mossa och . Genom att toppdressa ger du din gräsmatta en riktig spakur.

Toppdressa är bra för att din gräsmatta ska behålla och suga åt sig fukt, näring och gödsel eller kalk. En vackert grön och tät gräsmatta kräver sin skötsel och omsorg. Bryr man sig mindre om hur gräsmattan ser ut och vill ha det lättskött kan man . Cirka gram kalk per kvadratmeter gräsmatta per år är lagom. Men utgå från din jordmån, sandiga jordar behöver ofta mer kalk än leriga som . En slitstark gräsmatta står i sin tur bättre emot konkurrens från ogräs och mossa. En sak till ( gräsmatta och kalk ) Vi ska lägga ny jord och kalka.


Ska man kalka innan man lägger ny jorde eller efter? Om man kalkar på den nya jorden. Har din gräsmatta tagit stryk i vinter och ser tufsig, gul eller bara full med mossa?


Mossa trivs där det är lågt ph-värde, det vill säga kalk - och . Trädgårdskalk från Magnedol är ett jordförbättringsmedel med kalk används för att ta bort mossa samt för att höja Ph-värdet på sur jord. På en del områden kan det bli nödvändigt att tillföra kalk. Din gräsmatta växer nämligen bäst när ph-värdet ligger omkring det vill säga . Om du vill ha en vacker, stark och tålig gräsmatta måste du gödsla minst en gång om året. Kolla om din gräsmatta behöver kalk.


Vill du har en grönare gräsmatta än grannen?

Sluta kalka, många av mossorna påverkas inte alls av kalk och struntar i vilket ph-värde det är. Många tror att när hösten kommer så behöver man inte längre bry sig om sin gräsmatta. Efter mer än års erfarenhet av . Kalkningsrekommendation för gräsmatta : Grundkalkning.


Vi rullade ut vår nya gräsmatta förra våren och den tog sig jättebra. Det du skulle kunna göra är att trycka ut lite kalk för lite Ph-balansering, .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg