måndag 24 april 2017

Stensåpa marmor

Vid skötsel av natursten och framförallt av marmor och kalksten bör man tänka på att de är. Rekommenderas inomhus till porösa eller glaserade keramiska plattor, natursten, terracotta, italiensk sjösten, kalksten och marmor. Välkommen in till oss för mer information och inspiration.


I golven är flertalet inhemska stensorter representerade: framförallt kalksten och marmor , men även skiffer och granit. Under många decennier, kanske sekler, .

Marmor är den hårdaste stenen som traditionellt använts i svenska. Numera finns även speciella stenprodukter som stensåpa , stentvål och . Har nyligen köppt ett hus som har marmor på väggar och golv i. Stensåpa är vad Du skall rengöra med. Används på natur- och konststen (t ex betong, sandsten, granit och marmor ) utomhus.


Efter rengöring med någon av dessa – tvätta av med ”Allrent”. Om det däremot är marmor eller kalksten så måste du vara lite försiktigare!

Gedigna, pålitliga, kunniga. Genom åren har vi byggt upp en omfattande erfarenhet, ett gott renommé och en stabil och uppskattad verksamhet. Rengör marmor på bästa sätt. Här är skötseltipsen som gör rent marmorytor och natursten utan att förstöra och tipsen hur du ska göra om du . Efter att dessa har mättats med olja eller sten-såpa kan man i princip . En natursåpa som kan användas på alla typer av stengolv som tål vatten.


Såpan ska användas för den dagliga skötseln då den både . Stentvål rengör och skyddar natur- och konststensplattor. Vi har arbetat i Stockholm med privatpersoner i över år. Boka din polering online och se pris direkt. Alltid bra priser på Grön marmor hos Bygghemma.


Blanda lite natursåpa eller en bra stensåpa med vatten i en sprayflaska och använd som rengöring av . Vi slipar marmor - och kalkstensgolv samt även betonggolv. Terrrazzo byggs upp av krossad marmor eller kalksten (eller ibland hårdare ( impregnering) med stensåpa , skonsamma tvåltvättmedel eller mjuka vaxer. Hon lanserade möbelkollektionen In – Between i februari som bland annat består av bord i olika modeller, med skivor av marmor eller granit.

Stenen behöver några gånger om året återfettas med antingen stensåpa eller stenimpregnering. En borstad yta har ett antikt utseende. Granit är till skillnad från marmor och kalksten ett mycket tätt material, men man bör ej låta.


Jag har inte polerat om dem (vilket man inte kan göra själv) utan bara impregnerat dem med stentvål ( stensåpa ) i bland. Marmor -, trä-, betong-, terazzo-, renkalkstensgolv m. Så rengör du lätt din marmor. Har försökt att mätta med stensåpa men utan resultat.


Pronto kakel säljer den högsta kvalitets marmor som finns, allt från Bianco Carrara. För vissa stenar med polerad yta räcker det med vatten i högtrycksspruta och eventuellt stensåpa. Flammade ytor kan bearbetas med gasollåga. På polerade ytor prova högtryckstvätt och stensåpa. En slipad yta behandlas med fördel med stensåpa för att få fram . En liten mängd stensåpa eller stengrund rekommenderas att blandas i vattnet ca gång per vecka.


Arbetet utförs av auktoriserad Steno entreprenör och arbetet skall kvalitetssäkras. Har fönsterbrädor i marmor som har fått fula fläckar av blomkrukor, liksom ringar efter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg