måndag 17 april 2017

Fjärilens livscykel fakta

Liksom många andra insekter, livet för fjärilar börja med lägga ägg. Varje steg av fjärilens livscykel -kallas metamorfos-spelar en viktig roll i deras utveckling. Det finns fyra steg för att en fjärils livscykel.


En fjäril kommer fram genom dessa fyra stadier och kommer ur en puppa som en fullt bildas vuxen. Insekternas livscykel består av utecklingsstadierna ägg, larv, puppa och fullvuxen. Den här veckan har vi jobbat med fjärilens livscykel , från ägg till.

Vi såg på klipp där fjärilar kom ur deras puppor och vi läste fakta om fjärilen. I det här häftet har vi samlat fakta och tips för dig som vill ta reda på lite mer. Fjärilens larvstadium är den tid då fjärilen växer i storlek.


Elis har ritat fjärilens livscykel. Vi letar fakta om fjärilen i böcker. Animering av fjärilens utvecklingsfaser. Vi arbetar med en fjärils livscykel och skriver fakta om en fjäril.


Lära oss de fyra olika stadier i en fjärils liv (ägg, larv, puppa, fjäril) samt i vilken . Att göra en egen fjärilsodling är ett spännande sommarprojekt!

Du får följa en fjärils liv från larv, till puppa och sedan färdig insekt. Material om fjärilens livscykel. Fjärilen är en insekt och den har två vingar och fyra ben. Den har också ett luktsinne på fötterna.


I en fjärils livscykel utvecklas en larv ur ett befruktat ägg. Innehåller information om larvens kroppsdelar, fjärilens kroppsdelar, fa. En av de främsta orsakerna är att fjärilarnas livsmiljöer förändras. Fjärilar har en spännande livscykel : från ägg till larv till puppa och slutligen till vuxen fjäril.


Om man vill hjälpa fjärilarna är det ännu viktigare att ha brakve. I grova drag ser fjärilars liv ut så här: De föds ur . Tillsammans tränade vi på att redogöra muntligt för fjärilens livscykel. Fröken lyssnade på var och en.


Med den som stöd har eleverna fått visa och berätta om fjärilens livscykel. Detta inlägg kommer därför handla om intressanta böcker där fakta om. Genom att studera fjärilens utveckling utökar eleverna även sin förståelse för fjärilen.


Under de veckor som fjärilen genomgår en fullständig förvandling får eleverna en uppfattning om begreppet livscykel. Fjärilarna lägger sina ägg på växter som kommer att ätas av larv när den kläcks ur ägg. Till exempel lägger monarkfjäril sina ägg på milkwee .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg