tisdag 15 augusti 2017

Lägga klinker i hall

Funderingar på att lägga ett klinkergolv ? Hej Vi har bestämt oss för att byta ut linoliummattan i hallen mot klinkersgolv. Skulle behöva lite tips och råd om hur jag skall gå tillväga. Sätta klinkers i hall på spånskiva. Vad ska man tänka på när man ska lägga in golv i hallen ? Klinker är ett bra val för ett hallgolv, det är tåligt, slits inte ned .

Vi tänkte lägga in marmor i vår hall men blir lite fundersamma på om vi ska ha. Hej, skulle vilja lägga klinker i hallen , kvadrat, ovanpå befintlig spånskiva och . För den normalt händige hemmafixaren är det normalt inga problem att lägga ett klinkergolv i torra utrymmen, bara man är noggrann och följer leverantörernas . Tekniken och arbetsprinciperna är desamma som om du tänkt lägga klinker på ett gjutet underlag i köket, vardagsrummet eller hallen. Vi ger dig inspiration och instruktioner för hur du ska lägga ett klinkergolv.


Kan man lägga klinker på 22mm spånplatta i en hall ? Hur mycket fukt släpper fogarna igenom? Här lär man sig hur man lägger klinker i torra utrymmen.

Vi visar steg för steg hur man går till väga för att få. Eftersom jag en gång i framtiden ska ha det i. I den här filmen lägger jag klinker i mina föräldrars garage. Då ska först allt förberedas ordentligt för läggningen.


I vår arbetsbeskrivning går vi igenom alla steg för hur du ska lyckas med ditt nya . Här hittar du en enkel steg-för-steg beskrivning av hur du gör! Fördelen med att ha klinker i hallen är att plattorna tål mycket högre slitage samt vatten, snö och salt. På så sätt kan du sätta din egena prägel på din hall och skapa ett golv som du är nöjd med i många år framöver.


Att lägga klinker på betong brukar gå bra, förutsatt att ytan är jämn och slät. Fästmassa kan kompensera mindre ojämnheter på upp till mm. Skall lägga klinker i hallen och funderar på vilket mönster jag skall skapa och hur. Lättast är att lägga plattorna helt symetriskt dvs. Idag har golvet lagts i kök och hall.


Vi kör på samma klinker i båda rummen, det är ett tåligt golv som klarar av småbarnsliv och allt vad det . Ett ställe i hemmet som får utstå mycket slitage är hallen. På ett golvbjälklag av trä bör man lägga golvgipsskivor som underlag för klinkern. Att själv kakla en bordsskiva, lägga klinker i hallen eller byta ut stänkskyddet i köket klarar de allra flesta av med utmärkt resultat.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg