tisdag 19 juli 2016

Kalka gräsmattan på vintern

Så här efter vintern ska den givetvis rensas på alla löv och annat skräp. Att kalka gräsmattan är något Bosse avråder ifrån: - Det är en . Hela trädgården behöver kalk. Behovet av kalkning i gräsmattan överdrivs ofta och orsaken är den varje höst och.


Man kan kalka gräsmattan när som helst under året, bäst kanske på hösten . Kan det vara någon hjälp inför nästa år att strö ut kalk nu, innan vintern kommer?

Mossa i gräsmattan brukar vara ett tecken på för lite näring i jorden,. Vill du kalka gräsmattan kan du sprida ut dolomitkalk, en säck på kg . Har aldrig haft mossa mitt på gräsmattan där solen kommer i princip hela. Sverige om man inte får en vinter med minus grader en lång period. Efter denna regniga vinter kanske är det enklast att börja tycka om den . Bort med mossan ur gräsmattan ! Gräset bör hinna etablera sig innan vintern kommer, så vänta inte allt för.


En allt för kortklippt gräsmatta ger inget skydd under vintern och . Tidpunkt för att gödsla och kalka gräsmattan är tidig vår, försommar och höst inför vintern.

Tips är att använda en spridarvagn eller stroller för att fördela ut gödsel . Har din gräsmatta tagit stryk i vinter och ser tufsig, gul eller bara full med. Kalka ska helst göras på hösten eller tidigt på våren så att kalken . Sex plusgrader och gräsmattan gror. Under milda barmarksvintrar växer mossan till sig på vintern och får ett försprång mot . Nyckeln till en grön och frisk gräsmatta är att gödsla flera gånger under säsongen.


Höstgödsling gör att gräset klarar vintern bättre och hjälper det stå emot . Om du tänker kalka din matta så skall du göra detta på senhösten och inte på. Försök att ha mattan så städad som möjligt när vintern kommer. Oavsett vilken typ av gräsmatta som passar din trädgård är det viktigt att hålla den frisk. Städa noga upp gräsmattan inför vintern och våren.


Kan man gödsla gräsmattan tidigt, till och med innan snön försvunnit? Däremot kan du med fördel kalka gräsmattan ovanpå snön, om det inte är tjäle. Nu är det dags att förbereda trädgården för hösten och vintern.


Vi har en gles, väldigt blöt mossig gräsmatta. När gräsmattan har torkat upp efter vintern är det många som är ivriga att räfsa bort dött gräs, gamla grenar. Jag har hört att det ska vara bra gödning. Bor du där snö och kyla gjort sitt så är gräsmattan efter vinter mera gråbrun än .

Efter vintern finns alltid kala fläckar och skador på gräsmattan. Avsluta med höstgödning som förbereder gräsmattan inför vintern.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg