fredag 29 juli 2016

Fibercement tak livslängd

Ett ordinärt papptak har kortare livslängd än övriga typer av tak och håller bara. Fibercement är den typ av taktäckning som kommit att ersätta . Husets tak ska tåla blåst, regn och tunga snömassor, år efter år. På marknaden finns dels lätta yttertak av plåt, fibercement , shingel eller papp och dels.


Takpapp har relativt kort livslängd i jämförelse med andra material.

Alla fibercementtak från alla leverantörer finns på LantbruksNet. Här hittar du bra tips när du ska byta tak och välja betongpannor,. Takpannor av fibercement så kallade fibercementpannor skiljer sig en del i bland.


Naturliga och vackra tak i fibercement. Bra livslängd och bland de mest kostnadseffektiva. Profilen passar både till traditionella tak och en mer.


Cembrit Patina är dock inte möjlig att måla om. Vi tycker att detta är så nära man kan komma underhållsfritt.

Lång livslängd och brandsäkerhet får du på köpet. Brädor av fibercement ser ut som trä, men de ruttnar aldrig. Livslängd , Upp till år med regelbundet underhåll. Det finns även tak i fibercement , shingel eller papp och ”gröna” varianter som halm.


Om tak av råghalm har en kortare livslängd så ger de å andra sidan ett tätare tak eftersom dess strån är tunnare . Betongpannor och fibercement är acceptabelt. Isonit takbeläggning gör att ditt tak ser ut som ”nytt”. Takmaterial som kan målas är cement, fibercement och betongpannor. Takets livslängd förlängs med mer än tio år och helhetsintrycket av din fastighet förhöjs avsevärt.


Lertegel har dessutom lång livslängd. Det är inte ovanligt att taket kan. Tak av fibercement väger mindre än betong- eller tegeltak.


Ett hustak har ofta en lång livslängd och behöver sällan bytas ut. I Sverige är de vanligaste takmaterialen tegel eller betong och båda har en mycket lång. Eternitplattorna har en viss livslängd.


Men när det väl är dags att byta tak , är det många faktorer som styr vad.

Funderar du på att lägga om eller reparera taket i sommar? Om du har ett tak av fibercement , betong eller stål, kan det skyddas och få en ny robust yta. Därför är det extra viktigt att se över sitt tak , säger Patrik Wendelius, byggteknisk.


Tjärar du om taket när det börjar uppstå torrsprickor i ytan förlänger du takets livslängd med cirka år.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg