torsdag 14 juli 2016

Belgisk blå

Dagens lunch: monsterbiff made in Sweden. En av hundra svenska biffar innehåller gener från det beryktade muskelberget belgisk blå. För år sedan blossade debatten om belgisk blå upp i Sverige.


Trots fortsatt motstånd från allmänhet och politiker fortsätter ett antal . De djuren ger bättre betalt i slakten, argumenterar en del lantbrukare.

Belgisk blå för ekonomins skull. Men det är högst osäkert om de . Köttrasen belgisk blå har med sina defekter inget berättigande i den svenska mjölk- och köttproduktionen. Målet var att få fram en ras som gav mycket mjölk och kött – något som också lyckades.


Officiellt tar inte svenska slakterier emot belgisk blå. Men i verkligheten bryter slakterierna mot sina egna regler. Köttet har hamnat i diskarna . Köttbranschen vill se över förbudet mot köttdjuret belgisk blå.

Den hemliga slakten hotar förtroendet för den svenska köttbranschen, anser . EU-medlemskapet hindrar Sverige från . Vill du få tillgång till hela artikeln? Nötkreaturet belgisk blå har avlats fram för ökad muskelmassa och ser ut som en bodybuildertjur som inte visste när det var dags att lägga ner . En av tidningarnas reportrar utgav sig för att vara uppfödare och erbjöd slakterierna att köpa korsningstjurar med hälften belgisk blå. Monstertjuren som skakade Sverige.


Ibland används begreppen dubbelmuskel (DM) . I Sverige har rasen fler nackdelar än fördelar. Nu pågår en ganska intensiv debatt om belgisk blå och rasens vara eller inte vara i Sverige. Därmed är det med extra nyfikenhet . Rasen har en mycket välutvecklad . Kapitlen om monstertjurarna, eller belgisk blå om man ska vara mer korrekt, är de mest intressanta. Svenska slakterier uppger utåt att de inte . Bläddra milions ord och fraser på alla språk. Debatten om belgisk blå i Sverige har blossat upp.


LRFs förbundsordförande Helena Jonsson förklarar varför rasen inte gynnar svensk livsm.

Kritikerna var många som menade att det är djurplågeri att ha rasen som . Hittills har det varit fullt lagligt att hämta sperma från en belgisk blå -tjur i Danmark och använda den för att få fram antingen renrasiga eller . Att rutinmässigt förlösa djur med kejsarsnitt är oetiskt, kräver antibiotikabehandling och innebär lidande för djuren. The theme was Extreme and I made a belgian blue cow based on the size and because of the . I boken Jakten på liv i rymden följer vi astronomernas intensiva sökande efter nya livsformer i universum. Uppgiften om att 1ton kött från den hårt kritiserade rasen belgisk blå säljs i svenska köttdiskar får jordbruksministern att reagera.


Det blev stort mediauppbå . Uppfödarna av köttdjuret belgisk blå planerar att starta ett eget slakteri och det kan placeras i södra Halland. Detta eftersom de etablerade . Observera att Ryssland och Egypten .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg