måndag 8 maj 2017

Kalka gräsmattan mot mossa

För att gräsmattan ska vara konkurrenskraftig i kampen mot mossa behöver du tillföra näring. Lämpligast är att kalka under vårvintern innan marken torkat upp. Skuggad gräsmatta främjar mossa. Mossa trivs bättre i skugga än vad. Många har problem med mossa i gräsmattan.


Det är ändå aldrig fel att stärka gräsets förutsättningar mot mossan, genom att gödsla.

Att kalka gräsmattan är något Bosse avråder ifrån: - Det är en . Själv kalkar jag aldrig gräsmattan. Man kan inte kalka bort mossan! Vi har mossmatta och inte gräsmatta , hur göra?


Mossig gräsmatta : Vilken ordning för mer gräS? Vill du kalka gräsmattan kan du sprida ut dolomitkalk, en säck på kg . I en tät, välgödslad och välskött gräsmatta får mossa och ogräs svårt att hävda sig. Under milda barmarksvintrar växer mossan till sig på vintern och får ett försprång mot gräset som behöver sex plusgrader för att .

En av de vanligaste orsakerna till att mossa uppstår är näringsbrist i gräsmattan. Gräsmattor är bland det mest näringskrävande vi har i våra . Genom att gödsla gräsmattan med produkter som motverkar mossa och kalka sura jordar (under pH 5) går det att ta bort och hålla mossa borta. En vertikalskärare är skonsammare mot gräset, men mossan behöver . Har man mycket mossa i gräsmattan behandlar man den först. Om jorden har lågt pH-värde så kan det löna sig att kalka.


Missa inte alla våra bästa knep, samlade i en enda artikel, mot mossa och ogräs! Beroende på hur mycket mossa du har, kan effekten bestå en hel. Använder du stora mängder mossmedel, är det viktigt att tänka på att kalka gräsmattan.


Med andra ord är detta en produkt som är snällare mot miljön . Glöm inte att kalka gräsmattan. Kväve är överhuvudtaget det bästa mot mossa , lite och ofta, att mossa inte skulle gilla kalk är en myt, vissa mossor gillar kalk, vissa ogillar. Här berättar han om hur han motverkar mossa i gräsmattan.


Räfsa igång den våryra gräsmattan. Efter hösten och vintern har gräset. Det medför bra förhållanden för gräset och minskar risken att mossa och.


Tidpunkt för att gödsla och kalka gräsmattan är tidig vår, försommar och höst inför vintern.

Då klarar gräset av att konkurrera med ogräs och mossa. Om du tänker kalka din matta så skall du göra detta på senhösten och inte på våren. Ett bra pHvärde för din gräsmatta är – 0.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg