onsdag 30 november 2016

Golv i bastu friggebod

Glespanel som golv i bastu ? Problem vid bastubygge i friggebod som är målad. Högst upp på mångas önskelista över drömprojekt står en vedeldad bastu. Vi beskriver därför ett bastubygge i ett separat färdigt litet hus, exempelvis en friggebod.


En del vill kunna skvätta vatten på väggar och golv medan andra föredrar . Vi visar hur lätt det är att bygga sin egen bastu på tomten.

Tips om hur du bygger en bastu från grunden och uppåt. Vi föreslår ni bygger enligt nedan skiss och det går bra att inreda vilken friggebod som helst enligt denna. Jag fick en friggebod av några vänner. Det passade väldigt bra eftersom jag hade planer på att bygga en bastu vid bäcken som går genom min . Sedan har intresset för bastubad svalnat, men nu är det åter hett med bastu , om uttrycket. Exempelvis kan en friggebod kan bli en bastu.


Det är något med att bygga ”bräda för bräda” och se en bastu formas. En felaktigt utförd ventilation i bastun kan ofta resultera i heta golv och lavar, . Avståndet från golv till nedre laven och avståndet mellan lavarna ska vara cm.

Din bastu bygger du lämpligast av fur eller gran, som inte behöver vara . Här får du bra tips om vedeldad bastu när du ska bygga vedeldad bastu ,. I andra fall, om stugan räknas som en friggebod , ska vissa regler och förordningar följas. Golv , väggar och tak, aggregat, belysning och sittplatser finns i paketen. Det finns en hel del att tänka på när man ska bygga en bastu. Bastuns regelverk måste förankras stadigt och när du spikar i golv och väggar finns det alltid en . Kom förbi och kika på min bastu innan du funderar vidare, vi har lagt mycket möda.


Vi köpte tillslut en knuttimrad (58mm) friggebod i byggsats och byggde. Kse: mitt golv består av våtrumsmatta i bastudel och duschrum. En bastu vid havet är en dröm för många, men kan kräva strandskyddsdispens. En bastustuga är oftast en vanlig friggebod som kläs med . Anmälan gäller även om du bygger en mindre fristående bastu , i samma storlek som en friggebod , om den kräver installation av avlopp, . Om man vill uppföra en bastu en bit bort, kanske nere vid sjön, är det inte.


Här behövs inget golv , men väl ett tak och väggar som skyddar mot . Att isolera sin gamla friggebod och sätta in bastuaggregat är ingen särskilt . En kombinerad friggebod med 10msovdel och 5mförråd med inknutad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg