fredag 14 oktober 2016

Fornnordiska namn vidar

Mansnamnet Vidar eller Widar är ett gammalt nordiskt namn. I den nordiska mytologin är Vidar Odens son. Det finns många fina namn med fornnordiskt ursprung som tros bli populära. Arvid är bildat av orden för örn och skog (vidh).


Vidar innehåller också skog och efterleden ar . Namn på asagudar och namn som förekommer i den nordiska.

Asagudarna och den nordiska mytologin fungerar ofta som. Vidar och Atle heter min kusins pojkar :) Waersta. Nordiska som i fornnordiska typ asanamn? Ville bara säga att jag och min sambo har också sådana namn förslag men vet inte vad vårat tredje barn skall heta barnen innan heter Vidar.


Atle är ett fornnordiskt mansnamn, som kommer av det germanska Attila (lillefar). När dagens föräldrar väljer namn åt sina barn delar de ut sociala. Innan förlossningen hade vi lyckats få ner våra namnförslag till två, Sixten och Vidar.


Vidar är i nordisk mytologi en av asarna.

Namn till killar som du kanske inte visste fanns. O om det blir en son nästa gång vill jag att han ska heta Vidar. Så är det någon som sitter på fina fornnordiska namn så dela gärna med er! Joar betyder ”hästkrigare” och är ett nordiskt namn som bland annat . Det är lätt att glömma bort den rikedom av nordiska namn som löper.


På brevlådan satt inget namn , bara ett gatunummer. VIDAR , vilket var namnet på en av de fornnordiska gudar som . Jag är inte så glad för vanliga namn , säger Karolin Kvist. Jag gillar italienska och latinska namn , men Evelyn är ju ett gammelamerikanskt namn så det går ann.


Från att ha varit väldigt populärt med internationella namn som William, Charlie och Jack tycks trenden vända och återgå till våra nordiska rötter . Många gudar har fler än ett namn. Odens son Vidar , vars namn betyder ”segermannen”, hämnas dock faderns död. Tors sista stapplande steg) enligt den fornnordiska gudaläran.


Här får du veta deras namn , deras härstamning och deras personliga egenskaper. Till exempel är namnet Ingvar dels ett namn efter en fornnordisk gud. Oden och jättinnan Grid är hans.


Namnet betyder skogens krigare och skogens vakter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg