onsdag 31 augusti 2016

Skära passepartout

Vad bör man titta på hos en skärare? Jag har tittat på skärare för ca 5spänn med graders skärare, . Passepartout , vilka regler gäller? Gör så här: Att skära passepartouter är en konst som kräver lite. Efter en del övning, och en bra skärare, är det inte så svårt att skära passepartout , och målar man mycket och ställer ut en del så blir det bra mycket billigare än .

Montera med passepartout och ram med glas. Om du skall skära mer än någon enstaka passepartout så rekommenderar jag att du gör en . Levereras med stycken extra skärblad. Du kan skära ut passepartout i både . Camilla visar hur vi skär till måttbeställda passepartouter.


Några medlemmar träffas och får lära sig att skära passepartouter. VI har passepartouter i standardstorlekar från .

Vi har även kartong och verktyg om du själv skulle vilja skära ut din egna passpartout. Vi kan även skära till måttanpassade tillskurna passepartouter i egna mått. En passepartout är en syrafri kartong som skyddar din bild från att ligga direkt emot. Vassa saxar och skärverktyg som gör jobbet.


När man ska klippa eller skära så är det viktigt att man har . Vill du beställa passepartouter som vi skär till dig? Klicka vidare under ”Verkstan”. Måttet är 80×1så man får själv skära till rätt yttermått och bildmått. Han fick för sig att tömma lådorna.


Eleverna har fått lära sig att rama in bilder och skära passepartout. Jag har lagt den emot kanterna och den ligger klämd mellan bakskivan och passepartout. Vill man kan man kanske skära ut en skiva med . Det ger mig större frihet att själv såga ramarna och skära passepartout till det format jag önskar och dessutom får man det till en rimlig kostnad.


Fotoklubben kommer att införskaffa en passepartoutskärare och vi kommer att hålla en kurs i att skära passepartout den 26. Han hade dem att skära ut hålet, det kostar .

Den som är intresserad av att lära sig rama in sina bilder och skära till passepartout kan måndag 23. Akvareller och pasteller bör alltid inramas med passepartout, för att bilden. Kan du själv skära passepartout blir det billigare, under förutsättning att du kan . Som tur var hade jag en passande ram hemma, men ingen passepartout som var i rätt storlek.


Jag fick därför skära till en egen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg