fredag 26 augusti 2016

Lägga golv på gammalt golv

När du ska lägga in ditt nya golv måste du börja med att titta på underlaget. Hur ser det befintliga golvet ut? Består underlaget av en betongplatta, trägolv, matta,. Ja, men trä- och laminatgolv ställer högre krav på planhet än andra golv.


Du kan lägga trä- och laminatgolv på alla plana, fasta underlag där det ligger gamla.

Hej, vi köper ett talshus och frun har smått panik över golven. Jag undrar om det är lämpligt att. Hur lägga gammalt ojämnt golv ? Har ett gammalt furugolv i köket som är gammalt och ser för taskigt ut. Lägga laminatgolv på gammalt furugolv?


Lägg någon stegdämpande matta mellan gammalt och nytt golv , ser ut . Ska lägga nytt golv i samband med renovering. Det finns olika möjligheter lägga om ett gammalt golv.

Här visar vi hur du lägger ett traditionellt golv med limfog,. Ett trägolv kan läggas direkt ovanpå ett gammalt trä- eller plastgolv. Trägolv ställer högre krav på planhet än andra golv men går utmärkt att lägga över ett gammalt golv. Ett golv blir inte bättre än vad underlaget medger.


Hela nedervåningen var täckt med en klassisk superful gammal plastmatta. Men älskar ändå att golvet är så gammalt , ojämnt och använt. Funderar du på att lägga nytt golv ? Vi listar för- och nackdelar med respektive golv , så blir det enklare att göra ett bra - och hållbart val! Visar det sig sedan att golvet ändå var lite för repigt kan du slipa om det mer grundligt nästa gång.


Lägg aldrig såpan direkt på torrt golv. Ofta har ett gammalt trägolv patina och karaktär som man ju vill bevara. Undergolv – ett underlagsgolv som gör ditt golv plant och hållbart.


Ett alternativ är annars att lägga lumppapp, filt eller foam under själva golvet ovanpå . Ska renovera en lägenheten och ska bla. Men om man är beredd att lägga på nytt golv om det inte fungerar så tycker jag att man ska . Golv av kilsågad typ - Vid inläggning av nya golv av kilsågad typ bör man följa samma princip som av gammalt golv.

Rivning och bortforsling av gammalt golv. Golvet kostar 6kr kvm, för att lägga kvm golv behöver man köpa lite mer än exakt kvm, . När du beställer nytt golv är det viktigt för oss att du får det du har förväntat dig. Att lägga linoleum tar två dagar - en dag för rivning av gammalt golv och en dag . Gamla golv är ofta lagda ”flytande”, dvs utan samband med väggstommen.


Ett gammalt golv kan därför börja luta utan att huset har satt sig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg