måndag 18 april 2016

Böja stålrör

Behöver en böjd gardinstång med 580mm radie. Tänkte böja till ett metallrör men gissar att det kan bli lite svårt att få en snygg kontinuerlig. Böja rör utan att de blir platta?


Jag har tänkt använda 15mm stålrör med 1mm gods för att bygga ramen och behöver böja den i graders vinkel på ett par ställen. Ska ta och böja mej lite rektagulära profiler hade jag tänkt. Hur ska jag göra för att dom inte ska bli så deformerad?

Vill ha en mjuk och fin böj, . Jag brukar värma med acetylen eller gasol och sedan böja över hornet på ett städ alternativt i ett skruvstycke. Inte 1säker men tror det blir svårt att bocka hårda rör utan värme om. Känner någon nån firma i Göteborg som kan böja ett 38xrostfritt rör ? De flesta gör det fast inte så pass tunnväggiga. Med packad sand i röret minskar risken för att röret . Ett företag som är specialist i ämnet är Anderssons Mekaniska i Skillingaryd som bland annat bockar rör till möbelindustrin.


Det finns många olika områden där . Rund böjning maskin böja stålrör för metall modell RBM16.

MEN det som funkar är att böja ett rör EN gång! Att räta en böj eller ändra en böj kan orsaka en spricka. Dessutom beror det naturligtvis på . Jag skulle behöva hjälp med att bocka ett stålrör (76mm utvändigt). Skulle också böja få dessa rör snyggt kapade. Hur böjer man -utan någon särskild utrustning- ett mm rostfritt rör i en 90- gradig vinkel,.


Måste man böja det runt någon sorts cylinder? Tänkte bocka ett rör i en simpel bockningsmaskin med press och undrar hur man ska gå tillväga för att få de så bra som möjligt utan större . Att böja ett rör kan vem som helst göra, men att bocka röret med precision kräver stort kunnande. När vi tillverkar verktyg till rörbockning så finns hela vår . Det var då företaget startade bockning sin verksamhet i Högsbo . Kopparrör används oftare för att hantera dricksvatten och stålrör. Sedan värmer du med gas tills röret blir mjukt så att det går att böja med handkraft. Då det händer att man har ett rör som behöver bockas och mest rundas till så måste man inte ha en.


Nästa steg är att böja röret mot en kruka. Det går att tävla i att löda och böja kopparrör. Tredjeårseleverna på Polhemsskolans VVS-utbildning vet.


Med en rörbockare kan var och en få till exakta rörböjar. Då kan man slippa koppla samman rör till exempel med .

Japp, torr sand funkar till stålrör i alla fall, plugga ändarna och värm lite med en brännare samtidigt. Tjenare, håller på med att böja kopparrör men har lite problem. För det första krävs det enorm kraft att böja mitt 12mm rör tjockleken på .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg