fredag 29 april 2016

Tvätta betonggolv innan målning

Hej skall måla garagegolvet med epoxifärg. Golvet är tidigare ej behandlat och ca tre år gammalt. Har igår (24:e) slipat för hand samt tvättat. Avlägsna slipdammet innan du börjar måla. Används som rengöring innan målning men även för underhållsstädning.


Oljeätare Hagmans Oljeätare används före målning eller behandling av betonggolv.

Nylagda betonggolv måste vara minst månader gamla innan du målar dem. Alla byggnadstekniska brister skall åtgärdas innan målning kan ske. Jag ska nämligen måla mitt garage golv. Tvätta smutsiga ytor med JOTUN Kraftvask. En annan sak är vad ska jag tvätta golvet med innan så det inte . Innan detta läggs på ska golvet vara torrt nog för att gå på.


Garagegolvet eller något annat betonggolv kan behöva få lite färg på sig. Dammsug golvet noga innan du börjar måla. Eller är det ett betonggolv inomhus.

Börja med att städa bort allt damm, tvätta sedan med Beckers målartvätt. Parkettgolv och tidigare lackade trägolv ska slipas innan målning. Det går att måla betonggolv på balkonger eller utomhus men det brukar.


Tänk bara på att tvätta ytan med betongtvätt innan målning , sedan . På nya betonggolv finns ofta ett tunt skikt av cementhud som ska avlägsnas före behandlingen. Det är viktigt att låta golvet torka ordentligt innan det målas, vänta 1-dygn efter tvätt. Original Golvfärg är en halvblank golvfärg för inomhusbruk. Används vid målning av betong och trägolv med lättare till normalt slitage. Stålslipade betonggolv bör maskinslipas innan målning.


När färgen är blandad har du begränsad tid på dig att måla , vanligtvis två timmar. Skulle det stänka färg på huden ska du genast tvätta rent med två och vatten. Att måla puts och betong är lite klurigt.


I den här filmen visar vi hur du gör och hur du undviker de. Det finns många rum och byggnader som har betonggolv som utsätts för stort slitage. Har man den typen av rum i exempelvis verkstäder, . Innan du sätter igång, läs igenom bruksanvis- ningen och följ. Kan även användas utomhus på väderskyddade betonggolv.


Här får du en kort guide för hur du lyckas när du ska måla ett betonggolv inomhus.

Vad du ska tänka på för att uppnå bäst resultat. Om ditt golv bara är avjämnat med sloda, och inte glättat, kan . De vanligaste underlagen vid målning inomhus är väggar, tak, snickerier, element och golv. Kalk- och limfärgsmålade ytor tvättas bort helt innan målning.


Jag vill ha så ljust som möjligt, t. Kanske känns det som ett stort steg att måla golvet vitt, men att ha vackra. Låt sedan grundfärgen torka cirka timmar innan du stryker på golvfärgen, säger Yvonne Karlsson. Betonggolv mår bra av en liten färgklick.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg