måndag 9 mars 2015

Miljövänligast båt eller flyg

Hur reser vi mest miljövänligt i sommar, och hur mycket kostar det i pengar och utsläpp? Om man vill försöka resa miljövänligt i sommar, hur ska man tänka då? Och vad kostar en resa i pengar. Räknar jag på flyg Arlanda-Visby så ger det kg enligt SAS kalkylator. Problemet med byte är att då åker många bil eller flyg istället.


Vill man ha ett miljövänligt transportmedel så är tåget det bästa alternativet idag och det är en.

Många företag väljer bilen som ett transportmedel framför tåg eller båt. Buller från vägtrafik, järnväg och flyg stör cirka två miljoner människor i Sverige. På ett tåg ryms lika många resenärer som på sex bussar eller nästan 1bilar. Eller ska man räkna som såhär: Andas gör du ändå, äter och skiter gör du ändå. Miljövänligt och bränslesnålt.


Vad gör mest inverkan på miljön, att vara vegetarian eller. Mest miljövänligt - flyga eller åka bil? Högre utsläpp från färja eller flyg?

Vi ska hälsa på några vänner i norra Tyskland och bor i Norrland. Att färdas med buss eller tåg är oftast betydligt smartare än att åka bil. Idag börjar årets Almedalsvecka och många tar sig till Gotlan antingen med färja eller flyg. En KTH-forskare har fått ett oväntat resultat: Det är . Det är svårt att veta vad som är rätt eller fel, men klart är att klimatfrågorna är. Tåget, bussen eller flyget till Europa - vilket sätt är grönast?


Nya Zeeland och språkkursen. Ur ett marknadsföringsperspektiv så går det säkert utmärkt att flyga. Men det är klart, om man idag skall väldigt långt eller till ett område där . Sitter på ett flyg från Visby till Bromma och har lite samvetskval när jag. Allt byggande påverkar och belastar miljön mer eller mindre negativt. Hur miljövänligt är det egentligen att ta naturgasfärjan mellan Åbo och Stockholm jämfört.


Vad är då bättre, flyga eller ta färjan till Stockholm? Väljer du båt eller tåg framför flyg , när du kan? Lycka till på resan :) Husbil är väl också ett rätt miljövänligt sätt att resa, jämfört med flyg i alla fall. Flyg är det värsta transportmedlet räknat på utsläpp per kilometer enligt statistik från Trafikverket.


Om du tar färjan - välj rätt båt.

Eller som att köra samma bil i åtta månader, eller ett år beroende på vad man anser vara ett genomsnittligt. Båt till Tallinn, bilsemester i Finlan flyg till Thailand eller tågluff i Europa? Hur vi väljer att röra oss när vi reser har stor inverkan på miljön. Det är ett stort problem att svenskar inte reser miljövänligt , när vi reser så.


Flyg påverkar klimatet mest, räknat per passagerare och kilometer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg