fredag 20 juli 2018

Förkortningar på internet

Allt oftare så används förkortningar i olika slags diskussioner på nätet. Det är dock inte lätt att kunna alla utantill så vi har här framställt en mall på de mest . Så mycket som teknik, mode, och människor förändras, så gör även vår jargong. Slang ord och termer som du ser på nätet och förkortningar.


Har du inte koll på vad LOL betyder? Då kanske du har googlat på deras betydelse.

Förkortningar är också givna. Här är Sveriges mest googlade . Ylvas huvudsyfte är att se hur man anpassar skriftspråket till de nya sätten att kommunicera via sms, chatt och . När du har och göra med webbyråer för första gången kommer du stöta på många förkortningar och . Inför vuxna förkortningar på internet. Känner du dig vilsen när det skrivs “LOL” och “OMG”?


IRL , LOL, MYOB OBS skriv vad dom betyder ! Eftersom engelskan dominerade Internet när dess användning blev allmän,. Används oftast på Internet (i chatter, spel och forum) för att visa att man tycker.

I och med att internetanvändandet har stressat upp hastigheten på vår dagliga kommunikation, så faller det sig förstås naturligt att vissa . App – Förkortning för application (program), används främst i betydelsen program till. Domän – Förenklat sagt adressen som tar dig till en plats på internet , t. Jag har svårt att förstå alla dessa internet förkortningar som flyger omrking på nätet. Det är intressant med förkortningar på internet och dylikt då man inte skriver själv med penna utan man trycker på knappar och i regel har man . Vi borde träffas IRL”: inte träffas bara i chatt eller i ett socialt nätverk på internet. Se också the big room, fleshmeet, köttvärlden och det oklickbara samt digital . Det är på intet sätt en heltäckande lista, men dessa är några av . De har aldrig upplevt en tid då internet , sms och sociala nätverk inte fanns. Man hittar på egna förkortningar också, tillägger Adam Sievert.


Tjänster som kan levereras via digital kommunikation, t. Det bästa som hänt internet. Svenska pensionärer försöker förstå SMS- förkortningar och det är helt. Och med bredband kommer en massa krångliga ord och förkortningar. Access point Plats där möjlighet finns att ansluta dator till internet eller annat nät. Här följer information om de vanligaste spelplatserna samt lite förklaringar av förkortningar och uttryck man stöter på när man spelar på internet.


En konsekvens av globalisering och internet. Många av orden som eleverna på Smedingeskolan använder är förkortningar. Användningen av internet i mobilen ökar kraftigt.

Stavfel, okonventionell interpunktion och förkortningar är mycket vanligare och mer accepterat i sms eller.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg