torsdag 12 juli 2018

Borra i gips vilken borr

Oavsett vilken vägg du ska attackera kan du använda samma borrmaskin. Slagborrsläget ska vara inställt om du ska borra i tegel eller betongvägg. Svart vanlig borr till gips och l¿ttbetongv¿ggar, blank betongborr till tegel, . När du ska belasta en vägg av skivmaterial som gips och spånskivor med.


Man får försöka mäta vilken tjocklek väggen har, och köpa rätt molly.

Hans anledning till att min borr inte håller är att det kommer att ta riktigt lång . Vad behövs för att borra i gips? Borra i gipsvägg, vilken plugg, hur fixa? Men vilken typ av borr bör vara mest effektiv att borra i denna fix med? Jag vill ha ett jämnt och fint hål utan att skada det som sitter runt själv . Här visar vi hur du väljer rätt borr och bits till rätt jobb.


Det innebär att borren till skillnad från träborr börjar borra i centrum.

Om du köper plugg och skruv var för sig får du även uppgift om vilken. Det finns flera typer av fästdon och plugg för gipsskivor och vilken sort du ska välja beror . Det yttre lagret är som mjöl, det går fort att borra , men sen så kommer man. På IKEA har vi genom åren samlat på oss mycket kunskap och erfarenhet kring livet hemma och. Visst kan du borra för att sätta upp en hylla, gardinstång eller tavla.


Vilka plugg och vilken borr du ska använda avgörs av en enda sak – vilket material din vägg består av. Låter det ihåligt är underlaget gips eller spånskiva. Material och belastning avgör vilken plugg och skruv du ska ha.


Gips är vitt, tegel gult eller rött, lättbetong gråvitt. Hål för pluggar borras mer eller mindre försiktigt beroende på storlek och underlag. Vilken plugg till vilken användning?


Borra hål i väggen för att hänga upp en ny tavla? Fråga i närmaste byggvaruhus för att få råd om vilken sorts borr och plugg du ska använda. Välj borr dimensionen enligt tabellen ovan. Tryck in mollyn (Metallexpander) .

Används för 9-mm tjocka väggar av gips eller spånplatta. För infästning i skivor ( gips ) finner du ett stort antal special. Kanske kunde du inte borra så att hålet fick rätt diameter?


Bara roterande borr , för att inte slå sönder hålstenen, eller få för stort borrhål. När jag pluggar med plastplugg i gips eller lättbetong borrar jag en . Att borra med borrmaskin är något man nästan förväntas kunna men ändå är det många som inte lärt sig grunderna i hantering av en borr. Trä eller gips kräver större försiktighet och mindre varvantal medan betong eller metall kräver ”full gas ”. Ja låna en riktig borr eller i nödfall köp en billig nätansluten på Biltema eller Jula istället.


Det går bra med en tandpetare för att borra i gips. Används vid infästning i gipsskivor och är avsedd för montage i gips. Ser ut som en stor skruv som man kan skruva in sin . Extra långa med SDS fäste Använd där du har djupare hål att borra.


Perfekt för kalksten, tegel och gips. När du vill skruva upp något i taket, t ex en lampkrok, får borrhålet vara max 30. Väggar vid schakt består av två lager gips , tjocklek ca mm.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg