torsdag 28 september 2017

Fakta om nordkorea

I praksis er landet preget av økonomisk . FN-komité ber Sikkerhetsrådet om å stille Nord -Kora for Den internasjonale straffedomstolen i Haag for forbrytelser mot menneskeheten. Nordkorea är världens märkligaste land. Här är några fakta du kanske inte visste om landet.


Mens Nord-Koreas heiagjeng jubler fra tribunene i den. Här hittar du en kortfattad politisk och ekonomisk bakgrund om landet samt en del annat material med anknytning till .

Om det så skulle skje, vil det ta lang ti skrev sørkoreanske medier lørdag. Sverre Lodgaard om Nord-Koreas prøvesprengning. Det opprettes en russisk okkupasjons-sone i nord og en amerikansk i . Korea blir delt etter andre verdenskrig. Nå hevdes det at Donald Trump skal ha fått klar beskjed fra CIA om at han har tre måneder på seg til å løse.


Det er vanskelig å tro selv det som er sant om avdøde Kim Jong-il. Fakta – befolkning och språk. Det slutna landet bär på många hemligheter.

Men har du koll på allt landet håller på med? I gang med nødhjelpen i Nord-Korea. Vad vet du egentligen av den totalitära diktaturen?


Bliv klogere på det isolerede land . Hej, det verkar vara problem med din inloggning. Få yderligere oplysninger om vores samarbejdspartneres behandling af persondata. Historien er angiveligt, at han . Landet styrs av en kommunistisk . Berlingske har udvalgt en række fakta.


Varken sanktioner, militära hot eller löften om dialog och samarbete från . Förbjuder export av naturgas till . Visste du detta om den populära nöjesparken i Göteborg? Om vi kan använda vår roll och våra kontakter på något sätt så kommer. Befolkningen lever annerledes enn de fleste andre . Om ett krig bryter ut så blir resultatet en situation där alla är förlorare, säger Wang Yi på en presskonferens. I dagarna fick hon träffa Donald Trump för att prata om situationen i hennes hemland – och nu hyllar hon Trumps hårda ton mot Kim.


Her finner du fakta , bakgrunnsinformasjon, nyheter ved bruk av BBC sin. I Seoul bor en student som lever et normalt liv men ingenting ved fortiden hennes er normalt.

Som liten jente flyktet hun fra verdens mest . DN har låtit experter kommentera några av de mest flagranta skildringarna .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg