fredag 29 september 2017

Fornnordiska efternamn

En fråga kring namnet Tindra: är det fornnordiskt eller ett modernt svenskt namn? Följande sidor (av totalt 94) finns i denna kategori. Vad finns det för fina fornnordiska namn som inte börjar på V eller T? Udda, ovanliga, vackra europiska och svenska efternamn. Svenska namn som funkar pa engelska!


Har ett jävligt vanligt och fult efternamn , så funderar på att byta till nått mer ovanligt snyggare efternamn.

Kaja (uttalas Ka-i-ja ungefär iaf :D) men har ignet vikinga efternamn ännu. Gudanamn: Balder, Brage, Freja, Loke. Namnet beskriver då mer vem man är än att bara vara ett efternamn.


Jag och min blivande har bestämt oss för att byta efternamn till något helt nytt när vi gifter oss! Namnbetydelse : Enligt det fornnordiska språket betyder namnet Asker. Fornnordiskt och enkelt, gärna ovanligt skall det vara. Holme - Heller aldrig hört, låter som ett efternamn.


Bruket av fasta släktnamn ( efternamn , familjenamn) har i Norden tillkommit.

Det fornnordiska personnamnsmaterialet är utgivet i tryck eller under utgivning. Hillevi Dansk ombildning av ett tyskt namn sammansatt av ord med bet. Island och Färöarna som hyllar mera fornnordiska traditioner.


Sverige är världsbäst på att byta efternamn , sägs det i boken. Lace används av många som efternamn och som förnamn är det därför fortfarande väldigt unikt. Men först översatte han dennes efternamn till svenska och la till ändelsen -ir för . Som någon säger, hänvisa till andra namn som kan användas både som förnamn och efternamn. Visa i ert släktträd på att det är ett släktnamn.


Nastran Likstranden, platsen i det fornnordiska dödsriket där grova missdådare fick sitt straff. Natt, Dotter till jätten Nörve. Patentbesvärsrätten undanröjer det överklagade beslutet och visar ansökan åter till PRV för erforderlig behandling. Skulle jag byta efternamn någon gång skulle jag byta till något.


Ja något som anspelar på fornnordisk mytologi, kanske Eddie Huginson, eller . Ett efternamn som hon själv hittade på (tror jag). Han har bytt till Blodörn, vilket skall vara en gammal fornnordisk tortyrmetod. Gaiman, Nordiska myter från Yggdrasil till . Exempel på efternamn : Silfverkrona, Kungshan Morgonstjerna.


Kan även vara kortform av de fornnordiska namnen Esbjörn och Asbjörn.

Asatron gärna korta namnges inte över 4-5bokstäver pga väldigt långt efternamn. Våra döttrar heter Freja och Signe som båda är fornnordiska ! Barnlösa som de var tog de honom till sig och gav honom sitt eget efternamn. Kameliadamens älskade och därtill det fornnordiska Halfvar. Auskerry där det bara bor en familj – som har bytt efternamn till Auskerry, och .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg