onsdag 8 juni 2016

Olja stengolv

Trots sin förträfflighet som material att slita på kan stengolv skadas av alltför idog, om än välment rengöring och behandling med vår tids kemikalier. Behandlingarna med olja och såpa skyddar även stengolvet från fläckar. Speciellt ljusa stengolv kan annars få fläckar som är svåra att torka . Använd parafinolja, stryk ett tunt lager på stenen med en trasa, torka bort överflödig olja och låt det ligga över natten.


Torka sedan skivan som vanligt. Stengolv är praktiska och kräver nästan inget underhåll alls, speciellt granitgolv.

Man kan tex hårdvaxa golven eller i vissa fall mätta materialet med olja. För tillfället har vi en fördröjd leveranstid på större gods (partigods) t. BAUHAUS - när det måste bli bra. Har du ett stengolv i ditt hem så skall det städas med så torra metoder som möjligt. Undvik även produkter som innehåller vax eller olja. För behandling av furu och grangolv samt parkettgolv.


Passar även på tegel- och stengolv. Ett klart bättre alternativ än golvlack till gamla hus.

När golvet lagts behandlas det med olja för att bli lättare att rengöra. Fläckarna torkas torra med papper och tvättas med. I södra Europa är de en självklarhet.


Nu har golv av sten och klinker blivit allt vanligare även här hemma. För att ditt stengolv eller bänkskiva i natursten ska hålla i många årtionden framåt är det viktigt att man tar hand om stenen på rätt sätt. Video Mikkel Selder visar hur man oljar ett stengolv. Viktigt att komma ihåg är att trots behandling med olja så är metallytorna känsliga för repor och fläckar.


Tänk därför på att skydda bordet med t. En golvfirma har drällt olja på min skiva framför spisen. De har försökt tvätta bort den men det går ju inte. Om du spiller matrester, vatten, olja eller likande på ett säkerhetsgolv så ska du ändå utan halkrisk kunna fortsätta gå på det. Vi hjälper dig gärna med underhåll av ditt golv. Vid underhåll gör vi först rent golvet och lägger sedan på ny olja eller såpa och efterpolerar om det behövs.


Man bör inte olja in gamla skurgolv, i alla fall inte om man vill behålla den klassiska. Olja på duk, samt akvarell, signerad. Vi har både hund och barn och det bästa är stengolv eller klinker, tycker vi.


Det är väl bara lite mer arbete med det än med ett stengolv , skura och olja.

Tar bort olja , sot och truckmärken. För grovstädning av slitna stengolv. Kan bland annat användas på stengolv i dåligt skick och vid uppgradering . Skyddar mot inträngande olja , feta- och våta smutspartiklar.


Min klantskalle till svåger råkade idag slå ut en dunk med olja blandat med vatten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg