fredag 17 juni 2016

Bygga altan utan plintar

Jag är medveten om att det är TV och det kanske saknas detaljer, men jag är nyfiken på om detta är ett brukligt sätt att bygga min nästa altan ? Kostnaden blir dessutom lägre eftersom reglarna kan vara klenare och man slipper gjuta plintar. Att bygga en uteplats är ett relativt enkelt hemmajobb. Vår altan är inte helt fyrkantig utan den kommer ha två delar som . Bildresultat för bygga altan utan plintar.


Har byggfirma hos mig som bygger min altan med tak.

Den står ca meter ovan mark. Men såg idag att de inte grävt ned plintarna utan har . Att om möjligt använda färre plintar och grövre bärlinor ger oftast en lägre. Trädäck på mark brukar man inte fästa i huset, utan låta flyta fritt.


Här är guiden du behöver för att bygga en egen altan som passar dig, din plånbok. När du plintar är det viktigt att få till nivån rätt bra direkt. När man ska bygga sin altan så finns det ett antal variabler som påverkar hur tätt. I vår instruktionsfilm lär du dig bygga altan med ett trappsteg och räcke på plintar , med plasttak över.


Här får du utförliga instruktioner om hur du går tillväga när du bygger en altan på ca m2.

Allt från grundsättning, sättning av plintar , bygga regelverk, bygga. För att bygga en altan utan tak behövs i de flesta fall . Du måste inte gjuta plintar för att få till ett schysst trädäck. Ofta går det lika bra att bygga trädäck på plattor.


Om du väljer att skruva brädorna utan mellanrum, tänk på risken för vattenansamling vid regn och överväg att bygga. Här är åtta tips för dig som vill bygga din egen altan. Nivån avgör om du ska bygga på plintar eller på en sandbädd. Börja med att i lugn och ro planera. Många blir sugna på att bygga altan när solens strålar tittar fram under våren.


En altan utan tak kräver inget. En stabil grund är a och o för att altanen inte ger vika utan faktiskt klarar av en. Nu har jag även en mindre gäststuga som frugan vill ha en altan till.


Arbetsbeskrivning för att bygga altan i trä. Spännvidden mellan stödpunkterna (som vanligtvis är plintar ) får inte vara för stor om. Då trädäcket inte är så högt. Ett trädäck billigt och enkelt att bygga ett trädäck i markhöjd.


En för stor altan ser inte harmonisk ut ihop med huset, utan ”tar över”. Ett alternativ som är lite .

Teds Wood Working - Complete pallet pavillon built with europallets. Idea sent by yves Cummings ! Jag har fått tips från snickare att det inte behövs gjuta plintar. I stället kan man bara lägga markduk med paddlat grus . Jag ska till att bygga en altan och behöver lite tips. Här nedan hittar du vår checklista för att bygga sin egen altan. Färdiggjutna plintar med stolpskor finns att köpa från exempelvis S:t Eriks.


Funderar du på att bygga trädäck till våren eller sommaren? Ett uterum på plintar över mark bygger man om till exempel husgrunden är hög eller om marken är sluttande. Och tänk på att bygga en rejäl konstruktion samt vara noggrann och inte snåla med.


Plintar eller plattor på mark samt regelverk till konstruktionen, ramverket.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg