onsdag 13 juni 2018

Bygga fristående bastu

Reglar - om du bygger ett fristående bastuhus från scratch som inte står uppvärmt året runt så skulle vi säga att mm reglar räcker, i en bastu du bygger i . Funderar du på att bygga bastu ? Krävs det bygglov för att bygga en fristående bastu , bastustuga eller bastutunna, på tomten? Här får du information om det som är bra att veta om bastu. Byggbeskrivningar är till för dig som vill bygga i trä.

Högst upp på mångas önskelista över drömprojekt står en vedeldad bastu. Börja med att bygga en avskiljande vägg som dörren senare kan monteras i. Prisvärt, lättmonterat och bra . En fristående bastu kan däremot ha ett vedeldat aggregat, då krävs dock brandsäkert. En vedeldad bastuugn är vanligast i fristående bastustugor, men det går. En bastu som är max kvadratmeter stor behöver i allmänhet inget . Bygga bastustuga själv eller välja byggsats, eller köpa färdigbyggd bastustuga?


För en större bastu krävs ytterligare omkostnader i form av ett större aggregat.

Allt från den populära Attefallstugan med bastu till funkismodellern i olika storlekar. Självklart har vi även klassiska modeller som Sandskär, Bergön och Rånön. Att bygga en själv är lättare än du tror – men det är viktigt att du gör allt på rätt sätt. Den egna bastun är dessutom förhållandevis enkel att bygga , oavsett om det är en.


Bygger man en fristående bastu är det dock viktigt att där finns tillgång till . Om marken är dåligt dränerad är det bättre att gjuta eller sätta färdiga plintar som bärlinorna kan vila på. Det bästa sättet att bygga bastu är att bygga den med fristående väggar runtom. Då får man inte några problem med fukt eller ventilation. Det finns mycket att fundera på när man ska bygga sin egen bastu. Det första frågan man ska ställa sig är om man vill ha en bastu i källaren eller en fristående.


Vi visar hur lätt det är att bygga sin egen bastu på tomten. Hemligheten ligger i en byggsats, som med lite kreativitet byggs om till en bastu. Här följer de absolut viktigaste sakerna att tänka på när du planerar att bygga bastu.


Tänk dock på att allt handlar inte bara om själva byggandet, utan grunden till ett bra bastubygge är egentligen varför du vill bygga en bastu och utgå från dina . Det är stor idé att bygga din egna bastu när det är så kulet och mulet som. En bra idé är, ifall att du vill ha en fristående bastu , bygga den som .

Hos oss kan du köpa en byggsats och bygga ihop din egen bastustuga eller. Sorselestugan erbjuda en avkopplande och värmande bastu i anslutning till . Man kan bygga en bastu själv, men det kan vara något klurigt om. Behöver jag ett bygglov för att bygga en en fristående bastu på tomten?


När man bygger en bastu i lägenheten kan man välja mellan att bygga en bastu på plats, eller att köpa en fristående bastu som ställs in i . Själv har jag en fristående bastu på 20kvm,7kvm ombyte-13kvm . Bastun levereras direkt hem till dig – du väljer om du vill bygga ihop bastun själv. Om du vill få lov att bygga så måste du få dispens. Står du i begrepp att renovera eller kanske rentav bygga en fristående bastu då har ni kommit helt rätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg