onsdag 23 maj 2018

Ljus kalksten

Vi på Stenbolaget har god erfarenhet av kalksten i de flesta typer av miljöer. Nordic Grey En vacker ljus kalksten med mycket liv i form av naturliga vener som syns i stenen. Jämnt crémefärgad kalksten , med gyllene skiftande ådring och fossiler. Den här kalkstenen är från Egypten.


Med tumlad yta – som lämnar ett varmt och trivsamt.

Vad fascineras du av – kalkstenens fossiler och livfulla struktur, granitens tyngd och hållbarhet eller marmorns ljus och elegans? Vid skötsel av marmor och kalksten ska man tänka på att den är känsliga för syra. Kalksten , granit eller marmor? Missfärgning kan uppstå (på marmor, kalksten och även ljus granit) av olja . Bivax löst i lacknafta men även möbel-, bil- och golvpolish av högglanstyp kan användas.


Möbelpolish som innehåller spindelolja kan dock ge gulfärgning åt ljus. I mm tjocka bänkskivor kan vi ej göra urtag för häll och vask. Använder man klassiska material som marmor, kalksten eller annan natursten, blir det aldrig omodernt.

Lätt borstad ytfinish lämnar ett varmt och trivsamt intryck. Jöran Modéer visar oljemåleri, akvarell, grafik och fåröbilder. Vi letar sten till vårt nya badrum och har blivit väldigt förtjusta i en ljus kalksten. Det hade inte gått att bygga ett Jerusalem i Berlin, men i Palestina fanns redan arkitekter som byggde vackra hus i ljus kalksten åt judar som flytt ondskan. Bodil Mårtensson Bodil Mårtensson.


Golvet var av vackert ljus kalksten. Längst till höger fanns ett portvalv som ledde in. Rummen var spartanskt inredda i ljus kalksten och mycket prydliga. Två rader med glasbehållare stod på stenhyllor utmed den bortre väggen.


Syracusa lystes upp av den – alla tempel, den grekiska teatern och påkostade hus och palats var byggda i kalksten. I hundratals år hade handeln med sten varit. Små badrum kräver små badkar.


För visst är det härligt med ett badkar ändå, det tillför så mycket till ett badrum. Förutom själva möjligheten till att ta ett varmt bad . Om vätskan är färgad och stenplattan är ljus , kan du få fläckar som . Ljus med doft av kalksten från Storefactory.

KALKSTEN bildas genom avsättning av kalkslam och skal från olika . Vilket av Storefactorys ljus blir du mest nyfiken på hur det doftar, och varför?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg