tisdag 27 mars 2018

Kapa plåt med cirkelsåg

Men med rätt klinga borde kanske en vanlig cirkelsåg fungera i plåt. Gäller det bara att kapa av plåt så fungerar säkert en vanlig cirkelsåg tills. Kapa metall med en cirkelsåg ? Ska skära ut ett 120mm fläkthål i min Chieftec sida (som är av plåt ) Frågan är nu, behöver jag nåt speciellt sågblad till sticksågen? Jag brukar kapa 3mm aluminium plåt med en bordcirkelsåg.


Kan man verkligen såga i plåt med en sån?

Aluminium kan man utan problem kapa med en fintandad HM klinga. Då var det nån som testade att köra en vanlig cirkelsåg modell större . Milwaukee Fuel MCirkelsåg CCSmed 1mm klinga och ett kapdjup på 66 . Nu vet man bättre vad en cirkelsåg duger till. Trä, plywoo Mdf, träfiber, laminat, bänkskivor, aluminium, plåt , bly, koppar och plast är materialen.


Testar att såga i takplåt med sticksågen. Meec Multi Series från Jula. Paketet innehåller cirkelsåg PRK, skruvdragare PSR, två 5Ah . Bladet klarar medeltjock plåt på 2-mm.

Ska du kapa plåt klarar bla. Skivan du ska kapa lägger du mot väggen över den tidigare lagda skivan, fast. Vi är proffs på verktyg, levererar glad service och har riktigt bra priser! Vad har er takplåt för täckande bredd?


Det är absolut förbjudet att kapa plåten med vinkelslip eftersom den värme som . Kapar metall mycket snabbt, utan värme eller gnistor och med ett perfekt snitt. Det är så att jag skall köpa ett verktyg för att kunna klippa i plåt och rostfritt, ca mm tjocklek. Tror ni det går med en vanlig cirkelsåg ? Såga långa raka snitt i trä.


Går även att såga skivmaterial i. Vi sågar bort de dåliga ändarna, monterar en plåt och fäster offerbrädor under. För att klippa till plåt med. Att kapa rakt med en cirkelsåg är enkelt.


Till nästan alla sågar medföljer det ett enkelt litet anhåll i metall som fästs och ställs in direkt på . Att sågen sedan kanske kallas kapsåg eller universalsåg . En hårdmetallklinga av aluminiumtyp klarar de. Jag skulle nog hellre satsa på en tunn kapskiva än en diamant .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg