tisdag 16 januari 2018

Sala silvergruva historia

Sala silvergruva är en silverfyndighet sydväst i Sala , Västmanlands län i. Silvergruvan är genom sin långa historia och sin tidvis stora betydelse för Sveriges . Högtidligheterna fick dock skrinläggas – i brist på bevis. Ingen vet nämligen exakt hur gammal gruvan är. En historia som för övrigt är bekant för många Salabor. Sala Silvergruva med anor från järnåldern är en av den bäst bevarade och omhuldade gruvan i .

Verksamheten med att bryta silver i Sala går tillbaka till . Idag kan man besöka gruvans museum och delar av gruvan som är . Vetenskapsradion Historia i Pden september 13. En dag för flera hundra år sedan kom en av Bråsta-Lasses kor hem från betet med. Nu har rapporten från den senaste undersökningen av Sala gruvkyrkogård kommit!


Ett besök på museet inom området ger en mycket bra bild av hela landets historia i ett mycket. Gruvfrun i en annan silvergruva lär ha lockat männen att söka . Det här är en anrik gruva med historia över 6år bakåt i tiden.

Upplev gruvans undre värld eller prova en av . Bygdeband — din historia på webben. Och visst är det en skattkammare än i dag – fylld av . Flera studenter vid institutionen för arkeologi och antik historia deltar i . I pittoreska Sala finns roliga utflykter, underbara bad och härlig stämning, När vi är i stan. Salaortens Fornminnesförening i Stureparken i Sala. Intressant historia och museum och ett fint område med många gamla byggnaderac.


Efter hand som han fördjupade sig i Salas historia kom studierna att i allt högre . Institutionen för arkeologi och antik historia. Esta avaliação representa a opinião subjetiva de um membro do programa TripAdvisor e não da TripAdvisor LLC. Essa avaliação foi traduzida . En våldsam historia Herman Lindqvist. Har ni hört sägnen om Bråsta-Lasse?


Har du hørt legenden om Bråsta Lasse? En dag flere hundrede år siden, en af Bråsta-Lasses køer hjem fra græs med noget, der skinnede som sølv horn. Sala , centralort (stad) i Sala kommun, Västmanland (Västmanlands län), km. Silverbrytningen vid Salberget går sannolikt tillbaka till slutet av .

Visserligen finns det belägg för att .

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.

Populära inlägg